Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bravo momci!

VIDEO HGSS spašava stanovnike zarobljene u kućama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U spašavanju ugroženih područja sudjeluje i HGSS.

Ekipe gorskih spašavatelja koje su sudjelovale u spašavanju poplavljenih područja u BiH, sinoć su upućene na područje Županje.

Pročitajte i ovo Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći Slika nije dostupna županjska posavina Od katastrofalnih poplava prošlo je osam godina: Apokaliptični prizori Slavonije pod vodom i danas se čine nestvarnima

Osim što sudjeluju u evakuaciji i obilaze stanovnike koji su ostali u svojim kućama u Gunji, Rajevu Selu i Račinovcima, posebna pažnja usmjerena je prema nestalim osobama. Na terenu se nalazi 60 članova HGSS-a iz 12 stanica.

FOTO Najveća vojna akcija od kraja rata!

'Kako je vodostaj još uvijek vrlo visok, spašavateljima je onemogućen pristup u objekte koji su pod vodom, a u kojima postoji mogućnost da se nalaze nestale osobe. Tako ćemo, čim opadne vodostaj pregledati pojedine objekte kako bismo ih mogli pronaći', izvijestili su iz HGSS-a.

Spašavali su i evakuirali stanovnike Račinovaca i Gunje te su obilazili stanovnike Rajevog Sela koji su unatoč brojnim upozorenjima i bujicama koje haraju na tom području, odbijali napustiti svoje domove. Njima su članovi HGSS-a tijekom dana dostavljali namirnice i lijekove nužne za život.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene