450275
450275
450275
450275
450275

'SLUŠAM I VIDIM DA NE IDE PREMA DOBROM' Još jedna kandidatura za Milanovićevog nasljednika

  • , 15.09.2016., 12:12
  • Autor:
  • komentara

Broj kandidata koji pretendiraju na mjesto predsjednika SDP-a iz dana u dan sve je veći.

 
 
 
 
Vesna Škulić (Zeljko Lukunic/PIXSELL)
Vesna Škulić (Zeljko Lukunic/PIXSELL)

SDP-ovka Vesna Škulić objavila je u četvrtak na Facebooku da bi se i ona kandidirala za predsjednicu stranke i nasljednicu Zorana Milanovića, nakon što je to učinilo već nekoliko kandidata: Tonino Picula, Ranko Ostojić i Domagoj Hajduković. U kuloarima se sve više spominje i Orsat Miljenić kao mogući takmac za izbornu utrku u SDP-u. 

Vesna Škulić bila je prva saboska zastupnica s invaliditetom, a tu dužnost je obnašala u dva mandata. Na svom je Facebook profilu napisala:

'Ja Vesna Škulić, bi se kandidirala za predsjednicu SDP-a!

Slušam, slušam, čitam, gledam i vidim da ne ide prema dobrom! Počele su svađe, a ja ne volim kada se moje kolege svađaju, ne daj bože i vrijeđaju! I to sam odlučila prekinuti!

Udovoljavam svim uvjetima: žensko sam, osoba s invaliditetom, socijalno sam osjetljiva, bila sam zastupnica dva mandata, volontirala u Uredu Predsjednika Republike dvije i pol godine bez kune naknade, borila se i borim za načela socijaldemokracije! Dovoljno sam borbena al ne lupam šakom od stol, znam smiriti situaciju jer sam dobra pregovarač, imam međunarodne kontakte! Volontirala sam za društveno koristan rad godinama! Za vrijeme obnašanja zastupničke dužnosti, zastupnica sam koja je najviše provela na terenu!'

Stranačke kolege i simpatizere zamolila je za mišljenje o svojoj kandidaturi za predsjednicu.

Dan ranije, predsjedničku kandidaturu najavio je i 35-godišnji SDP-ovac, Domagoj Hajduković iz Osijeka. Na posljednjim parlamentarnim izborima bio je prvi na listi Narodne koalicije u IV. izbornoj jedinici, a bio je saborski zastupnik i u prošlom mandatu. Predsjednik je SDP-a Osječko-baranjske županije.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se