Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ime HNS-a

Vesna Pusić: 'Pad Vlade nije opcija, odnosi u SDP-u će se raščistiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podpredsjenica Vlade rekla je kako je primarna zadaća svih stranaka u vladajućoj koaliciji odgovornost prema povjerenju koje su te strane dobile od hrvatskih građana.

Prva potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je u subotu u Dubrovniku da pad Vlade nije opcija, da je HNS odgovoran te čvrsto i ravno drži kormilo, kao i da u HNS-u vjeruju da će se u SDP-u, s današnjim danom, stanje raščistiti.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Slika nije dostupna Neusklađena stajališta Maras će o poticajima na stambenu štednju Liniću napisati pismo

'Što se tiče pada Vlade to nije opcija. HNS ima odgovornost, čvrsto drži kormilo ravno i drži se odgovornosti, a vjerujemo da će se u SDP-u s današnjim danom stanje raščistiti', istaknula je predsjednica HNS-a na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje novinara o mogućem padu Vlade s obzirom na događanja u SDP-u.

Šepčić: 'Bilo bi najbolje da odeš', Milanović: 'Srami se'

S tim u vezi, dodala je kako je primarna zadaća svih stranaka u vladajućoj koaliciji odgovornost prema povjerenju koje su te strane dobile od hrvatskih građana.

Komentirajući najlošiji rejting Vlade u javnosti od početka mandata Vesna Pusić izjavila je da 'kada dobiješ lošu ocjenu, onda radiš više i bolje'.

Na pitanje o mogućim potresima u stranci, koji bi mogli uslijediti povratkom Radimira Čačića na političku scenu, Vesna Pusić ustvrdila je da 'u HNS-u nema potresa, kojih je bilo, ali je to riješeno'.

'HNS nije projekt jedne osobe nego građana koji su se uključili u politiku i žele pridonijeti pozitivnoj energiji vođenja zemlje', istaknula je.

Pusić je poručila da je 'HNS stranka koja radi, ostvaruje rezultate, cijeni svoje suradnike i bori se protiv politike šerifa raznih vrsta u Hrvatskoj. Takva politika nikada ništa dobro nije donijela i zato stojimo na poziciji kreativnih timova koji će zemlji ponuditi perspektivu'.

Josipović: Vlada mora ostati jedinstvena, ovo ne smije utjecati na njihov rad

Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak istaknuo je pak da je stranka jaka koliko je jaka njena baza, te da su nedavni europski izbori, na kojima je HNS dobio svog europarlamentarca Jozu Radoša, pokazali da se može čvrsto računati na budućnost HNS-a u Dalmatinskom regionalnom savezu. Rekao je da je zadaća HNS-a voditi mudru i odgovornu politiku kako bi bili zaštićeni gospodarski, a time i cjelokupni hrvatski interesi.

Predsjednica HNS-a i neki stranački čelnici borave u Dubrovniku na drugome od pet stranačkih seminara, a koji je okupio predstavnike županijskih organizacija HNS-a s područja Dalmatinskog regionalnog saveza odnosno Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene