Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga se širi

Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci

Aktualno Galerija Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 1 Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 1 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 2 Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 2 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 4 Galerija 1/4 >>
Hrvatska je ponudila pomoć u velikoj potazi za dvogodišnjom Dankom koja je u utorak nestala iz obiteljskog dvorišta. O svemu je sa svojim gosotm popričao i novinar Domagoj Mikić.

Nakon što je u utorak u Srbiji iz obiteljskog dvorišta nestala dvogodišnja djevojčica Danka, odmah je započela opsežna potraga za njom. Kako ni nakon 27 sati nije pronađena, u potrazi je ponudila pomoć i Hrvatska.

Prema najnovijim informacijama, potraga se širi, ali i krim-policija također širi svoj smjer istrage. 

Novinar Domagoj Mikić razgovarao je o potrazi s Markom Rakovcem iz HGSS-a.

"Jutros smo stupili u kontakt s kolegama iz Srbije i ponudili im svoju pomoć, stavili na raspolaganje svoje resurse. Rekli su da za sada one nisu potrebne, no i dalje smo u stanju pripravnosti i s njima smo u kontaktu", rekao je Rakovac.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području"

Na pitanje koliko je malome djetetu teško preživjeti Rakovac je rekao kako mala djeca do tri godine u prvih 48 pa i 72 sata imaju veliku vjerojatnost preživljavanja.

"U 80 posto slučajeva budu neozlijeđena. Najveći je problem što se preplaše i ne odazivaju zbog toga, ali tu najviše pomažu psi tragači." 

"Mala djeca se najčešće brzo pronađu jer je javnost jako senzibilizirana. Potrage krenu naglo, gotovo agresivno. Djeca imaju sklonost ostati uz cestu ili se skloniti u nekakav čvrsti objekt i to završi uspješno."

Pročitajte i ovo Nenad Periš i nestala djevojčica velika potraga u Boru Otac Mateja Periša poslao dirljivu poruku obitelji nestale djevojčice

"Međutim", dodao je, "moramo istaknuti da je minimum intenzivne potrage barem 4-5 dana. Ako i onda izostanu sve indikacije, potraga može krenuti u nekom drugom smjeru".

Potraga u Srbiji još nije okončana, a iz HGSS-a potvrđuju da su u ponom stanju pripravnosti.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene