Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Helikopter, dronovi, quadovi...

VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte kako je izgledala velika potraga za nestalim zrakoplovom u Lici

Aktualno Galerija Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 20 Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 20 Foto: Robert Fajt / CROPIX Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 19 Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 19 Foto: Robert Fajt / CROPIX Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 18 Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 18 Foto: Robert Fajt / CROPIX Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 17 Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 17 Foto: Robert Fajt / CROPIX +23 Velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina - 16 Galerija 1/28 >>
Mali zrakoplov Cirrus 20 oznake PHYMC, koji je bio na letu iz Maribora prema Puli nestao je s radara u subotu oko 12:30 sati, sjeverno od Jezerana. Ostaci zrakoplova su pronađeni nakon velike višesatne potrage.

Nakon što su Hrvatska kontrola zračne plovidbe i Ravnateljstvo civilne zaštite obavijestili da je s radara iza podneva u Lici nestao zrakoplov Cirrus 20 oznake PHYMC, Operativni centar civilne zaštite pokrenuo je akciju potrage i spašavanja zrakoplova.

Da su pronađeni ostaci nestalog zrakoplova Cirrus 20 nakon višesatne potrage, i to na lokaciji Mali Makovnik, u šumskom nepristupačnom terenu, nadležne službe su objavile oko 19:20.

Očevid tek treba pokazati što je uzrok pada aviona koji je s radara nestao iza podneva u Lici.

Policijski očevid i očevid Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu obavit će se u nedjelju, na mjestu pada zrakoplova 'Cirrus 20' na Kapeli.

U potrazi je sudjelovalo oko 150 ljudi – pripadnika HGSS-a, djelatnika Ravnateljstva civilne zaštite, pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, vatrogasaca i interventne policije.

I helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) Black Hawk te bespilotne letjelice sudjelovale su u potrazi, a timovi su tragali na terenu pješice te uz pomoć terenskih vozila i quadova.

Pročitajte i ovo Završena velika potraga za nestalim zrakoplovom kod Ogulina Nakon velike višesatne potrage FOTO/VIDEO Pronađeni ostaci nestalog aviona, očevid u nedjelju: ''Nažalost, stradalima se više ionako ne može pomoći''

Pročitajte i ovo Kobne avionske nesreće - 1 "ukleto područje" Slučajnost ili ne? Mnogi avioni padali su baš na potezu između Karlovca i Like

Teren je teško prohodan, brdovit i šumovit, a postoje i dijelovi koji su minski sumnjiva područja. Vrijeme potražnim timovima također na početku nije išlo na ruku zbog kiše i oblaka te magle i sumaglice.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene