Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S Milanovićem 10.3.

Veber: Ratifikacija hrvatskog ugovora ovisi o Janši

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi predsjednik slovenskog parlamenta Janko Veber izjavio je da ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora ovisi o tome kada će tehnički premijer Janez Janša zaključiti pregovore s Hrvatskom o pitanju Ljubljanske banke.

'Ratifikacija ovisi o tome kada će Janez Janša zaključiti pregovore s Hrvatskom o Ljubljanskoj banci', rekao je Veber za emisiju 'Odmevi' Slovenske televizije, govoreći nakon što je parlament kao mandatarku za sastav nove vlade imenovao Alenku Bratušek iz stranke Pozitivne Slovenije (PS). Nju su podržali i Veberovi socijaldemokrati, koji bi zajedno s PS-om, te Građanskom listom (GL) i Demokratskom strankom umirovljenikom (DESUS), dvjema strankama koje su ranije napustile Janšinu koaliciju, trebale ući u novu vladu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vjeruje da će ratifikacija biti na vrijeme Pusić o Ljubljanskoj banci: Za tango je potrebno dvoje Slika nije dostupna O Ljubljanskoj banci Milanović se nekoliko puta susreo s Janšom: Neće biti ni po našem, ni po njihovom

Kritika Janši

Iako su zastupnici u raspravi uoči glasovanja o povjerenju Alenke Bratušek kritizirali premijera Janšu jer nije poštivao dogovor parlamentarnih stranaka koji je predviđao ratifikaciju početkom ožujka, te zato što je smijenio bivšeg pregovarača za Ljubljansku banku Karla Erjavca i tako produžio pregovore s Hrvatskom, Janša će sve do imenovanja nove vlade biti u ulozi da s Hrvatskom regulira pitanje kojim Slovenija uvjetuje ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora.

>> Pala Janšina vlada, nova mandatarka Alenka Bratušek

Janšin susret s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem okvirno je najavljen za 10. ožujka, a nova vlada Alenke Bratušek do tada teško može biti formirana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene