Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitka kardinala Bozanića

'Vanjština stvorena od ukrasa ne vodi do središta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal Josip Bozanić tradicionalno je na Badnjak uputio svim vjernicima božićnu čestitku.

'U ovim božićnim danima neka duhovna toplina ulazi u naše kuće. Božić je blagdan božje ljubavi koja je sišla na zemlju za svakoga od nas, kako nitko ne bi bio sam, napušten i nesretan', poručio je kardinal Bozanić. Božić je blagdan za sve, radost za sve, sloboda za sve, mir za sve', dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krvav Božić 14-godišnjak ubio sestru jer su se posvađali oko božićnih poklona: Njezina je beba sve gledala u kolicima Dijete u potrebi - 3 Treba im pomoć Božićno čudo u Baranji - Dječak koji se bori s teškom bolesti sve je šokirao: "Bile su suze radosnice, ne mogu vam ni opisati"

Istakao je da ako išta može svladati čovjeka u njegovoj samovolji, njegovoj silovitosti, onda je to nezaštićenost djece. Bog nas na taj način dovodi samima sebi, objašnjava kardinal. Upozorio je i kako vanjština stvorena samo od ukrasa, slavlja i darova ne vodi uvijek do središta.

'Dragi braćo i sestre, od srca želim da vam ovo blagdansko vrijeme usred nesigurnosti i poteškoća sadašnjosti podari sabranost i radost, za doticaj s dobrotom našeg Boga, a time i novu odvažnost za daljnji hod u život', rekao je Bozanić. 'Svima vama dragi vjernici i svima vama, dragi vjernici, i svima vama, ljudi dobre volje, želim čestit Božić', zaželio je kardinal Bozanić.

Dijete Isus je najuzvišeniji dar što ga je nebo darovalo zemlji. Božić govori o ljubavi koju Bog ima prema nama. Božić nam kliče da nas Bog ljubi, da je Bog ljubav. Božić je blagdan Božje ljubavi koja je sišla na zemlju za svakoga od nas, kako se nitko na ovoj zemlji ne bi osjećao sam, napušen, nesretan. Božić je blagdan za sve, radost za sve, sloboda za sve, mir za sve.'

Kardinal je istaknuo da stoga Isusu ovog Božića povjerava sve ljude: djecu i mlade, roditelje, očeve i majke, bake i djedove, svakog muškarca i svaku ženu. "Povjeravam ti i one koji su ti blizu i one koji su ti daleko; one koji te traže i one koji te ne poznaju. Povjeravam ti ih da bi na tlu, njihove nerijetko dobre volje, zasjala zraka tvoga svjetla koja vodi k tebi, kako bi mogli iskusiti da samo onaj koji tebe priznaje i ljubi uživa puninu radosti i mira.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene