Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjedništvo i Središnji odbor

Plenković potvrdio: Brkić, Jandroković i Reiner bit će kandidati za potpredsjednike Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči konstituirajuće sjednice Sabora koja se održava u petak, Predsjedništvo HDZ-a sastalo se danas kako bi donijelo odluke o kadrovskim pitanjima vezanim uz funkcije u Saboru, a potom je to učinio i Središnji odbor.

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, izvijestio je nakon sjednice Predsjedništva da je HDZ odlučio tko će biti njihova tri kandidata za potpredsjednike Sabora.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći" Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

''Kandidati su Željko Reiner, Milijan Brkić i Gordan Jandroković'', kazao je Plenković.

Kao mogući HDZ-ovi potpredsjednici Sabora prvotno su se spominjali Miroslav Tuđman, Željko Reiner i Gordan Jandroković dok su mnogi Milijana Brkića skroz otpisali.

Nakon sjednice Središnjeg odbora HDZ-a Plenković je kazao da je Središnji odbor potvrdio prijedlog da ispred HDZ-a potpredsjednici Sabora budu sadašnji predsjednik Željko Reiner, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić i glavni tajnik Gordan Jandroković.

"Dobili smo potporu za sve aktivnosti koje poduzimamo vezano uz novu hrvatsku Vladu. Donijeli smo odluku o ustroju Savjetodavnog vijeća HDZ-a. Za sutra u 12 sati sazvali smo prvu sjednicu novog Kluba HDZ-a na kojoj će se još jedanput utvrditi prijedlozi članova pojedinih odbora, posebno onih koji će biti formirani sutra te će raditi na pripremi konstituirajuće sjednice sabora koja počinje u 15 sati", kazao je Plenković.

Kazao je da nije čuo izjavu ministra vanjskih poslova Mire Kovača koji je "običnim bedastoćama" nazvao informacije da će ga naslijediti Davor Ivo Stier. Istaknuo je da ima neke sigurne kandidate za ministre, ali o njima nije želio govoriti. Rekao je da će ih objaviti u kompletu, cijeli sastav Vlade, te da je sigurno da će ministri biti njegov izbor i da ne pristaje ne pritiske.

Vezano uz poruku predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka da kao opozicijski političar stoji na raspolaganju pomoći kako bi se zauzeo jedinstveni stav oko MOL-a, Plenković je kazao da će Vlada, koju će voditi HDZ s svojim partnerima, imati vrlo čvrst stav o zaštiti nacionalnih interesa te da se ispoštuju sve obaveze iz međudioničarskog ugovora. Dodao je i da će o tome razgovarati kada budu buduća vlada.

"Kada je riječ o otvorenosti HDZ-a za suradnju s drugim strankama, bez obzira jesu li dio vladajuće parlamentarne većine ili oporbe, ako je riječ o strateškim nacionalnim interesima za to sam otvoren. Ako bude o toj temi korisnih ideja i doprinosa drugih stranaka mi ćemo ih vrlo rado razmotriti", poručio je.

Središnji odbor potvrdio je i odluku o ustroju Savjetodavnog vijeća HDZ-a.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene