453436
453436
453436
453436
453436

Plenković potvrdio: Brkić, Jandroković i Reiner bit će kandidati za potpredsjednike Sabora

  • , 13.10.2016., 13:40
  • Autor:
  • komentara

Uoči konstituirajuće sjednice Sabora koja se održava u petak, Predsjedništvo HDZ-a sastalo se danas kako bi donijelo odluke o kadrovskim pitanjima vezanim uz funkcije u Saboru, a potom je to učinio i Središnji odbor.

 
 
 
 
HDZ završio saborsko kadroviranje (Video: Dnevnik Nove TV)
HDZ završio saborsko kadroviranje (Video: Dnevnik Nove TV)

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, izvijestio je nakon sjednice Predsjedništva da je HDZ odlučio tko će biti njihova tri kandidata za potpredsjednike Sabora.

''Kandidati su Željko Reiner, Milijan Brkić i Gordan Jandroković'', kazao je Plenković.

Kao mogući HDZ-ovi potpredsjednici Sabora prvotno su se spominjali Miroslav Tuđman, Željko Reiner i Gordan Jandroković dok su mnogi Milijana Brkića skroz otpisali.

Nakon sjednice Središnjeg odbora HDZ-a Plenković je kazao da je Središnji odbor potvrdio prijedlog da ispred HDZ-a potpredsjednici Sabora budu sadašnji predsjednik Željko Reiner, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić i glavni tajnik Gordan Jandroković.

"Dobili smo potporu za sve aktivnosti koje poduzimamo vezano uz novu hrvatsku Vladu. Donijeli smo odluku o ustroju Savjetodavnog vijeća HDZ-a. Za sutra u 12 sati sazvali smo prvu sjednicu novog Kluba HDZ-a na kojoj će se još jedanput utvrditi prijedlozi članova pojedinih odbora, posebno onih koji će biti formirani sutra te će raditi na pripremi konstituirajuće sjednice sabora koja počinje u 15 sati", kazao je Plenković.

Kazao je da nije čuo izjavu ministra vanjskih poslova Mire Kovača koji je "običnim bedastoćama" nazvao informacije da će ga naslijediti Davor Ivo Stier. Istaknuo je da ima neke sigurne kandidate za ministre, ali o njima nije želio govoriti. Rekao je da će ih objaviti u kompletu, cijeli sastav Vlade, te da je sigurno da će ministri biti njegov izbor i da ne pristaje ne pritiske.

Vezano uz poruku predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka da kao opozicijski političar stoji na raspolaganju pomoći kako bi se zauzeo jedinstveni stav oko MOL-a, Plenković je kazao da će Vlada, koju će voditi HDZ s svojim partnerima, imati vrlo čvrst stav o zaštiti nacionalnih interesa te da se ispoštuju sve obaveze iz međudioničarskog ugovora. Dodao je i da će o tome razgovarati kada budu buduća vlada.

"Kada je riječ o otvorenosti HDZ-a za suradnju s drugim strankama, bez obzira jesu li dio vladajuće parlamentarne većine ili oporbe, ako je riječ o strateškim nacionalnim interesima za to sam otvoren. Ako bude o toj temi korisnih ideja i doprinosa drugih stranaka mi ćemo ih vrlo rado razmotriti", poručio je.

Središnji odbor potvrdio je i odluku o ustroju Savjetodavnog vijeća HDZ-a.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se