Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazak investitora

Josipović: Osigurali smo posjet 'Geekova s aviona'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući intenzivnom lobiranju, uglavnom preko Twittera, Zagreb će biti zadnja 'postaja' istočnoeuropske turneje utjecajnih američkih investitora.

Nakon poziva predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića putem Facebooka te ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa putem Twittera utjecajnom američkom investitoru Daveu McClureu da u sklopu istočnoeuropske turneje 'Geeks on a Plane' posjeti Zagreb, danas je pristigla i službena potvrda, priopćili su iz Marasova ureda. Oglasio se i predsjednik Ivo Josipović na svojoj Facebook stranici, a evo što je napisao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraživanje Eurostata Izašli podaci o najdugovječnijim stanovnicima Europske unije: Pogledajte gdje se na ljestvici nalaze Hrvati Subotnja špica u Zagrebu tijekom emidemije koronavirusa - 1 To će promijeniti gradove Njemački mediji se raspisali o zabrinjavajućoj situaciji na Balkanu: "To je multietnička regija već stoljećima, no hoće li ovo izdržati?"

'Poštovani prijatelji,

Sa zadovoljstvom Vas mogu izvjestiti kako je naša zajednička akcija lobiranja prema GOAP-u uspjela te je Zagreb uvršten na vrlo kratak popis zemalja koje će posjetiti jedna od najmoćnijih skupina tehnoloških investitora.

Loptica je sada u našem dvorištu. Moramo svi zajedno dokazati kako su Hrvatska i regija pravo mjesto na kojem ne samo da nastaju sjajne i inovativne ideje, nego da smo u stanju ponuditi znanje, ljude, okruženje, energiju i poslovni okvir u kojem te ideje mogu uspjeti i uspješno se razvijati.

Lakši dio posla smo obavili, na nama je da se u slijedećih nekoliko mjeseci pripremimo, da Hrvatsku predstavimo u najboljem mogućem svjetlu i da od 'geekova s aviona' osiguramo ne samo njihove investicije nego da upijemo i iskustvo i znanje koji oni sa sobom donose.

Sretno!'

Naime, predstavnici investicijskog fonda 500 Startups, fonda koji ulaže u internetske startupove na svojim su internetskim stranicama objavili da su zahvaljujući intenzivnom lobiranju iz Hrvatske, uglavnom preko društvenog mikroservisa Twittera, donijeli odluku da će se zadnja 'postaja' istočnoeuropske turneje utjecajnih američkih investitora i internetskih poduzetnika Geeks on a Plane održati u Zagrebu u drugoj polovici rujna ove godine.

'Ovim putem želimo istaknuti zahvalnost hrvatskoj internetskoj zajednici bez čije pomoći se zasigurno ovaj važan investicijski događaj ne bi održao u Hrvatskoj, već u Poljskoj koja je bila drugi kandidat za završnu postaju GOAP turneje', stoji u priopćenju.Zahvaljujući intenzivnom lobiranju hrvatskih tviteraša, kao i predsjednika Josipovića te ministra Marasa koji su prepoznali važnost i potencijal GOAP konferencije, Zagreb i Hrvatska su se pridružili Moskvi, Tallinu i Berlinu u kojima će se također održati GOAP konferencija u jesen 2012. (B.V./Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene