Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Topliji dani, nova pravila

Utrka građevinara i turista: Jesu li mogli zimi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kružna dvorana u Dioklecijanovoj palači prije samo dva tjedna bila je bez skela, a sada je prekrivena njima.

Topliji dani na Jadranu znače i nova pravila. Posebno za građevinare. Zaustavljaju se radovi, a kazne su uvećane. No, što se dogodi kada se jedan od splitskih simbola počne uređivati na početku turističke sezone? A ništa bolje nije ni u Zadru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi Rujansko ljeto u Dubrovniku Rujan kao iz snova Idealno ljeto na samom kraju ljeta: Dobrim brojkama nadaju se i u listopadu

Prije samo dva tjedna Vestibul je bio bez skele. Impresivna kružna dvorana u Dioklecijanovoj palači, nekada ulaz u carev stan, užitak za turiste. A sada je sve sakriveno građevinskom skelom.

Izgleda da treba učvrstiti cigle. Kakvi god radovi bili, za svaku je pohvalu što nadležne institucije brinu o stanju spomeničke baštine. Ali, je li bilo nužno s radovima započeti baš sada?

2016. godine kreću radovi na najomraženijem rotoru u Hrvatskoj

A nije u pitanju samo povijesna baština. Cijelo ljeto nedaleko od Splita nastavit će se radovi na Kaštelanskoj zaobilaznici. S jedne strane, svi žele da se cesta što prije dovrši. A opet, kako će to funkcionirati ljeti?

Mnoga mjesta opet će biti raskopana nekim komunalnim radovima. Recimo, radovi na obali u Zadru. U luci na sve strane vire građevinske žice, otvorene cijevi. Vozači se snalaze, pješaci paze.

Početak sezone na hrvatski: Radovi na obilaznici otjerali goste iz Omiša

Ali Gradovi sigurno neće plaćati kaznu, platit će neki drugi. Zabrana građevinskih radova u sezoni naravno postoji. U Splitu od 16. lipnja do 1.rujna.

'Novčane kazne su od 3000 kuna do čak sto tisuća kuna', rekao nam je Špiro Cokarić, pročelnik Upravnog odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo Grada Splita.

Postoje naznake da će radovi na Vestibulu biti prekinuti u lipnju. Ali jesu li sada uopće trebali i počinjati?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene