Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed građana

Početak sezone na hrvatski: Radovi na obilaznici otjerali goste iz Omiša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske ceste najavljuju da će raditi tijekom cijelog ljeta, usprkos kaznama kojima im prijeti komunalno redarstvo. Gosti odlaze.

Dvadesetak građana Omiša blokiralo je ulazak na gradilište obilaznice zbog nesnosne buke koja im, kažu, tjera goste. Radovi u srcu turističke sezone otjerali su brojne turiste, tvrde prosvjednici.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Spojen most iznad Cetine - 13 A u Tugarama briga i tuga Spojen most iznad Cetine - Plenković: ''Mislim da je ovo sjajan dan!''

Investitor, Hrvatske ceste, poručuje kako od radova neće odustati. Omiški komunalci podnijeli su i prekršajni nalog.  'Izgubio sam jedne goste i 280 eura. Gosti su došli u podne i otišli pet sati kasnije. Rekli su da oni nisu došli da bi slušali buku s gradilišta', kaže Marko Urličić, organizator prosvjeda.

Ivica Karaman, direktor obližnjeg hotela, tvrdi kako su imali bar stotinjak pritužbi. 'Već mjesec dana samo se bavimo odgovorima na te pritužbe, a vjerojatno ćemo gostima morati vratiti i novac. Problem je što novca nažalost nemamo', tuži se Karaman.

No, u Hrvatskim cestama kažu da radove neće zaustaviti zbog zacrtanih rokova.

Skandal: Gradski vijećnici Omiša ne žele novac dati stradalima u poplavama?!

'Radovi će se nastaviti planiranom dinamikom i tijekom turističke sezone', najavljuje Joško Burica,  v.d. rukovoditelj poslovne jedinice Hrvatskih cesta Split.

Grad Omiš dostavio je Hrvatskim cestama odluku o dvokratnom radnom vremenu, a u komunlanom redarstvu kažu kako su već podnijeli jednu prijavu protiv izvođača radova i odgovornih osoba. Prekršajne naloge, kažu, pisat će svaki dan. Kazne su i do 20 tisuća kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene