Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon objave u Dnevniku Nove TV

Uspjeh: Obitelji u H. Kostajnici dobit će novac za prijevoz do škole!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dnevniku Nove TV u utorak smo objavili priču o obitelji Dunđer iz Dvora kraj Hrvatske Kostajnice. Svog sina srednjoškolca ispisali su iz škole jer mu nisu mogli platiti autobusnu kartu.

U protekla tri dana kontaktirali smo sve nadležne institucije. Naša borba za njihova, ali i prava još četiri obitelji iz Dvora je uspjela. Nakon reakcije Ministarstva socijalne politike i mladih, srednjoškolci bezbrižno mogu nastaviti školovanje.

Pročitajte i ovo Dojava iz škole - 2 Dojava škole Dječak prijetio učenicima u školi: Policija mu u kući pronašla oružje Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja

Nakon tjedan dana, Snježana i Marin konačno imaju razloga za osmijeh. 'Danas bi trebao biti isplaćen novac jer je donesena odluka o jednokratnoj pomoći', rekla je ministrica socijalne politike i mladih, Milanka Opačić.

Centar za socijalnu pomoć jednokratnu će pomoć, osim za Dunđerove, isplatiti i za još četiri obitelji koje su djecu iz Dvora slale u Hrvatsku Kostajnicu. Prije četiri dana ovakvo se rješenje činilo nemogućim. Sina su ispisali iz škole, jer mu nisu mogli platiti autobusnu kartu.

>> H. Kostajnica: Ispisali djecu iz škole jer nemaju novca za učeničku kartu!

Njihova tročlana obitelj, podsjećamo, živi od 1.250 kuna na mjesec. Za kartu su trebali izdvojiti tek sto kuna manje. Novac bi im bio vraćen, ali nitko nije znao reći kada, niti objasniti zašto to moraju platiti. Dunđerovi taj novac nisu imali. U našu su se redakciju javili sa željom da im pomognemo.

Nakon što su sve institucije nekoliko puta prebacile lopticu odgovornosti, situaciju je pojasnila ministrica Opačić: 'Uopće do tog problema nije trebalo doći da su ljudi u svom centru profesionalno odrađivali svoj posao. Ako su se bojali da će roditelji nenamjenski potrošiti novce mogli su narudžbenicom nabaviti kartu i tako bi problem bio riješen'.

Uz reakciju ministarstva, u našu redakciju javili su se brojni građani sa željom da pomognu. Na kraju će petero djece školovanje bezbrižno nastaviti. Glas malog čovjeka ovog je puta bio jači od svih institucija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene