Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predmet Menager

USKOK podigao optužnicu protiv Polančeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Damira Polančeca i sedmorice osumnjičenih podignuta je optužnica.

USKOK je nakon provedene istrage u predmetu Menager podigao optužnicu protiv Damira Polančeca i sedmorice zbog udruživanja radi počinjenja kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te protuzakonitog posredovanja. Polančecu je ovo već treća optužnica.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela Optuženi za izdavanje lažnih potvrda - 2 Plaćali po 100 eura Optuženi medicinska sestra i posrednici: Na lažnim potvrdama o cijepljenju zaradili više od 26.000 eura

Afera Podravka jedna je od najvećih u novijoj hrvatskoj povijesti. Spis ima čak 40.000 stranica na kojima je napisano za što se terete osmorica optuženih. Svi optuženi suđenje će dočekati na slobodi.

>> Polančec tražio novac za Podravku?

>> Podravka bez Uprave: Tko tu koga vodi?

Na svojim službenim stranicama USKOK je izvijestio kako se bivši ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade tereti da je od 2005. do listopada 2009., u Koprivnici, Varaždinu, Splitu i Zagrebu kao predsjednik Upravnog odbora HFP-a, koji odlučuje o prodaji 26 posto dionica TD Podravka, se povezao o ostalim okrivljenima radi stjecanja većinskog udjela u TD Podravka.

Okrivljeni su zaključivali poslove kojima su zaduživali Podravku, odobravali kredite bez zajma i suglasnosti Uprave i Nadzornog odbora s ciljem pribavljanja sredstava koje su trošili za ostvarenje plana stjecanja većinskog udjela u TD Podravka d.d. USKOK tvrdi kako su Polančec i sedmorica na taj način oštetiliTD Podravku u iznosu od najmanje 400.882.343,40 kuna.

Anto Nobilo koji zastupa Damira Polančeca kaže da je jučer preuzeo spis no ne može komentirati optužnicu jer je još nije vidio. Odvjetnici optuženih u ponedjeljak će na Županijskom sudu preuzeti optužnicu. Slijedi optužno ročište na kojem će odvjetnici uložiti prigovore na optužnicu i pripremiti dokazne prijedloge za koje smatraju da bi ih trebalo provesti. Sud će to ročište zakazati u sljedećih šesdeset dana što je zakonski rok, a potom bi trebalo započeti suđenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene