Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikako do dogovora

Podravka bez Uprave: Tko tu koga vodi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po povratku iz Amerike premijerku Kosor dočekali su i novi problemi oko Podravke.

Mandat sadašnjoj upravi istječe u ponedjeljak, a još nema dogovora vlasnika, među kojima je i država s 26 posto dionica. Nezgodna odluka ostavljena je predsjednici Vlade. Bez dogovora doći će do presedana. Umjesto Nadzornog odbora, po sili zakona Upravu će birati Trgovački sud.

Pročitajte i ovo PR Oglas Podravkin novi vizualni identitet za još jači iskorak na globalnom tržištu Slika nije dostupna Ministar Marić u akciji Kaos u javnim tvrtkama kad su u pitanju plaće članova uprava

Male dioničare Podravke više ne plaše pohlepni menadžeri. Za budućnost kompanije smatraju opasnost su postali sami vlasnici koji se ne mogu dogovoriti oko nove Uprave. 'Danas smo došli do toga da se sve skupa okrenulo i da se ne zna tko tu kuda vodi', smatra Davor Švarc, iz Udruge malih dioničara Podravke. Nije dobro za Podravku da sad mora sud odrediti tko će biti, tko će voditi u narednom periodu Podravku.

Da Upravu ne bi birao Trgovački sud, dogovor unutar Nadzornog odbora mora se postići do ponedjeljka. Predstavnici države zagovaraju ostanak HSS-ovog pulena Vitkovića. Fondovi utjecaj politike ne žele, a kao nasljednika se spominjalo i Željka Perića jednog od premijerkinih gospodarskih savjetnika. On tvrdi o Podravci nije ni s kim razgovarao. 'Mi na savjetu nismo nikada takve pojedinačne probleme diskutirali', tvrdi Perić.

'Ne vjerujem da će se tako skoro politika maknuti iz Podravke. I to je jedan od razloga zašto ja o tome ne bi razmišljao', dodaje Perić. Razmišljat će morati premijerka Kosor. Svi sada očekuju njezinu odluku što s Podravkom, a mali dioničari žele samo jedno. 'Dakle da to nije firma koja će se rastepsti i koja će nestati kao masa drugih firmi, nego da ostane i dalje perjanica hrvatskog gospodarstva, kao što je bila i do sada', zaključuje Švarc.

Umjesto strategije za budućnost Podravke trenutačno je najveći problem koje će političke boje biti Uprava. Hoće li je nadzirati Friščićeva osobna liječnica, SDP-ova dogradonačelnica ili neki poslušnik Fondova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene