Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mešetario dionicama Podravke?

USKOK istražuje je li Polančec bio mozak operacije Podravka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Damira Polančeca USKOK zbog malverzacije dionicama Podravke provodi istragu. U slučaju odlaska iz Vlade Polančec će navodno aktivirati saborski mandat.

Iako Podravkine Dionice jesu legalne, upitno je zaštio nisu navedene u imovinskoj kartici, piše Večernji list. Piše još i kako se veći broj tužitelja i policajaca uspredotočio na prikupljanje dokaza koji bi trebali potkrijepiti indicije da je Polančec bio poticatelj, organizator i politički mentor mendžerima Podravke koji su trenutno u pritvoru.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao'' PR Oglas Podravkin novi vizualni identitet za još jači iskorak na globalnom tržištu

>> Nakon Podravkine juhe ostale glavobolje

Večernjakovi sugovornici potvrđuju kako postoje indicije da je Polančec sudjelovao u nezakonitostima te potvrđuju informaciju da je potpredsjednik Vlade u tri godine stekao dionce Podravke u vrijednosti 10,5 milijuna kuna. Te dionice vode se na njegovo ime i riječ je o legalno imovini stečenoj 2004., 2006. i 2007. te prošle godine.

Na opcijske dionice Polančec je imao pravo i nakon odlaska s mjesta člana Podravkine uprave zbog ugovora na temelju kojih mu je omogućeno da tu opciju realizira u roku od tri godine. Podravka je sveukupno za Polančeca podmirila 1,589.359 kuna poreza na dohodak od kapitala. Porezni stručnjaci objašnjavaju kako je riječ o porezu koji je reguliran Zakonom o porezu na dohodak i sličan je porezu koji se plaća u slučaju, primjerice, autorskih honorara. No, Polančec je takve primitke trebao prikazati na svojoj imovinskoj kartici, a on to iz nekog razloga nije učinio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene