Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovara se najbezbolniji način?

Nakon Podravkine juhe ostale glavobolje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smjena potpredsjednika Vlade Damira Polančeca zbog Podravke još visi u zraku.

Čini se da premijerka s koalicijskim partnerima dogovara najbezbolniji način. Za to vrijeme istraga jedne od najvećih gospodarskih afera traje. Dok se osumnjičenici navikavaju na zatvorsku ćeliju, njihove branitelje prisluškuju. Nije više Podravka nego Remetinec. Šestorica osumnjičenih za malverzacije s dionicama već nekoliko dana su u istražnom zatvoru. Do jučer vodeći poslovni ljudi navikli na odlične uvjete, remetinečke ćelije sada dijele s drugim zatvorenicima. Strogo se pazi da međusobno ne dođu u kontakt, a nov način života teško im pada. 'Zaista je teško očekivati da emocije ne prorade, a komunikaciju je teško uspostaviti', rekao je Mate Matić, odvjetnik Zdravka Šestaka. 'Nije istakao nikakvu žalbu na tretman prema njemu', kaže Veljko Miljević, odvjetnik Darka Marinca.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i ministri Izbori su sve bliže Plenković otvorio tvornicu tjestenine, poveo i ministre: ''Svatko tko želi raditi, može naći posao'' PR Oglas Podravkin novi vizualni identitet za još jači iskorak na globalnom tržištu

Osumnjičene su danas posjetili i članovi obitelji. Za to vrijeme odvjetnici šalju žalbe na jednomjesečni pritvor. Potpredsjednik Vlade Damir Polančec čija smjena još visi u zraku novinare izbjegava. Prošlog je tjedna navodno i sam imao više kontakata s uhićenim menadžerima. Policija i USKOK koriste sve zakonske metode. Prisluškivanje je, očito, jedna od njih. Znaju to i angažirani odvjetnici. 'Ići u tonsko snimanje i prisluškivanje odvjetnika, branitelja koji trebaju pružiti određenu kvalitetnu obranu svojim branjenicima da se radi o zaista skliskom terenu', rekao je Miljević. Koalicija zbog Podravke očito je podijeljena. Jedni su za Polančecovu ostavku, drugi protiv. Kosor i partneri vjerojatno zbrajaju sve pluseve i minuse. Zabrinutost pred javnošću nitko ne želi pokazati. No, glavobolja će zbog Polančeca još biti.

>> 'U NO-ima ima previše uhljebljenih činovnika'

'Predsjednik Vlade Damir Polančec bio je vrlo dobro upoznat s poslovanjem Podravke', rekao je Željko Jovanović, iz SDP-a. Zbog toga on treba podnijeti ostavku, a u koprivničkoj kompaniji tek trebaju napraviti detaljnu inventuru financija. I za to će trebati vremena. 'Ovaj tjedan i idući tjedan utvrdit će se stanje Podravke i svih njezinih partnera', rekao je Marin Pucar iz Uprave Podravke. Nadaju se samo da ih neće iznenaditi nove naplate i potraživanja koja u poslovnim izvješćima nisu zavedena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene