Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Urušavanje tunela Javorova kosa neće utjecati na rok dovršetka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Druga cijev tunela Javorova kosa, kod Ravne Gore, koja je probijena prije dva tjedna, urušila se jučer, no nitko od radnika nije stradao, a sada se radi na tehničkom rješenju sanacije tunela, potvrdio je jutros direktor sektora građenja autoceste Rijeka-Zagreb Boris Huzjan.

Tunel, dugačak 1490 metara, urušio se na oko 300-tom metru iz smjera Zagreba prema Rijeci, a radove na tom dijelu tunela izvodi splitska tvrtka Konstruktor.

Pročitajte i ovo Gradilište - 1 Očevid u tijeku Na izgradnji autoceste u Baranji poginuo radnik: Sa strojem je skliznuo s povišenog terena i udario u tlo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti!

Urušilo se oko 400 prostornih metara zemlje, a pretpostavlja se da su urušavanje prouzročili vremenski uvjeti - snijeg i kiša te konfiguracija terena.

Direktor Huzjan naglasio je kako se takva urušavanja na zahtjevnom terenu znaju događati te da urušavanje i sanacija neće utjecati na rok završetka druge cijevi tunela Javorova kosa. 

>> Na autocesti Rijeka-Zagreb urušila se oplata tunela

Tunel Javorova kosa, čiji je proboj počeo u kolovozu 2006., nalazi se na dionici autoceste Rijeka-Zagreb od Kupjaka do Stare Sušice, koja je, zajedno s tim tunelom, dugačka 7,59 kilometara, a bit će u prometu, u punom profilu autoceste, do kraja 2008. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene