Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prozvali ga

Urednik Novosti iznio detalje iz svog života 'Opet kreće ista priča pa evo...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Đikić urednik je lista Novosti koji je još jednom u centar pozornosti doveo ministra Zlatka Hasanbegovića.

Ivica Đikić, glavni urednik Novosti, tjednika koji je objavio fotografiju ministra kulture sa spornom kapom, postao je meta prozivki onih koji podržavaju Zlatka Hasanbegovića. Iz Hrvatskog časničkog zbora Grada Splita poručili su tako da je i on nosio kapu pripadnika HOS-a koju na arhivskoj fotografiji nosi ministar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hasanbegović u Splitu 'Počast iskazujem ne samo u sklopu državnog protokola, već na svoje osobno inzistiranje' Slika nije dostupna 'To je političko ludilo' OŠTRA REAKCIJA 'Bez HOS-a Milanović ne bi mogao biti predsjednik Vlade'

'Postoje informacije da su se i urednici koji danas vode taj list u svojim mladim danima mogli uhvatiti u sličnim situacijama na koje danas ne bi bili ponosni', rekao je tijekom burne saborske rasprave HDZ-ov Jasen Mesić.

Kao odgovor na prozivke koje stižu Đikić je na Facebooku iznio detalje iz svog života.

'Vidim da opet kreće ista stara priča, pa evo... Rođen 1977., kod nas rat počeo u travnju 1992., a meni otac umro četiri mjeseca ranije, majka me sama nije mogla zaustaviti da počnem obilaziti razne štabove, uključujući i stožer HOS-a, molio sam i kumio da mi daju uniformu i pošalju me na ratište, ali svi su me slali kući, majci i braći. Nisu me htjeli, bio sam premlad. Stjecajem okolnosti, u svibnju 1992., falsificirajući podatke o godini rođenja, postao sam dopisnik Hine iz Tomislavgrada i počeo pisati za Tomislavgradske ratne novine. Od siječnja 1994. dopisnik Slobodne Dalmacije. Obišao kao reporter sva ratišta od Mostara preko Kupresa, Livna i Gornjeg Vakufa do Jajca i Šipova. Tekstova i svjedoka je mnogo, jedan od njih je, recimo, i general Željko Glasnović. Pisao puno, vjerojatno i puno gluposti. Cijelo vrijeme paralelno pohađao gimnaziju, maturirao u rano ljeto 1995. U jesen te godine došao na studij u Zagreb i u Dopisništvo Slobodne Dalmacije. Krajem 1996. počeo raditi u Feralu. Eto, ukratko', napisao je Đikić.

 

Vidim da opet kreće ista stara priča, pa evo... Rođen 1977., kod nas rat počeo u travnju 1992., a meni otac umro četiri...

Posted by Ivica Đikić on Thursday, 11 February 2016

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene