Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznajemo

Šustar ovaj tjedan imenuje 2 nova voditelja koji će nastaviti rad na kurikularnoj reformi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako neslužbeno doznajemo, tehnički ministar Predrag Šustar ovaj će tjedan imenovati dva nova voditelja koji će nastaviti rad na kurikularnoj reformi.

Nakon što je, kao tehnički ministar, razriješio Borisa Jokića i njegov tim, ministar Predrag Šustar neće imenovati nove članove Ekspertne radne skupine, već će, kako neslužbeno doznajemo, ovaj tjedan imenovati dva nova voditelja koji će nastaviti rad na kurikularnoj reformi, a koji će biti na čelu novog Povjerenstva. Jedan voditelj bit će zadužen za STEM područje, a drugi za društveno humanističke znanosti, a navodno će se inzistirati na imenovanju članova akademske zajednice, koji nisu pripadnici političkih stranaka.

U radu samog Povjerenstva, neslužbeno doznajemo, inzistirat će se na povezivanju gospodarstvenika i tržišta rada.

Ured predsjednice: Kurikularna reforma mora se nastaviti

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza Mislava Bage Što bi devalvacija kune značila za građane s kreditima u eurima? Slika nije dostupna Okrenuti se usvajanju praktičnih znanja i vještina Grabar-Kitarović: Sveučilišta moramo prilagoditi novom vremenu, usvajanju praktičnih znanja i vještina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović održala je u utorak odvojene sastanke na temu Cjelovite kurikularne reforme s predstavnicima Stručnih radnih skupina Cjelovite kurikularne reforme te s predstavnicima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na čelu s predsjednikom akademikom Zvonkom Kusićem, a zaključak je oba sastanka da se reforma hrvatskog školskog sustava mora nastaviti i provesti te kako je potrebno osnažiti javnu raspravu u cilju razrješavanja svih dvojbi.

Iz Ureda predsjednice priopćeno je da se na oba sastanka razgovaralo o potrebnim promjenama postojećeg sustava obrazovanja koje bi pridonijele kvaliteti i modernizaciji nastave te konkurentnosti mladih po završetku školovanja.

Glavni zaključak oba sastanka je kako se reforma hrvatskog školskog sustava mora nastaviti i provesti te kako je potrebno osnažiti javnu raspravu u cilju razrješavanja svih nedoumica. Isto tako, zaključeno je kako treba učiniti sve kako bi mladi školovani ljudi nastavili živjeti i raditi u svojoj domovini, stoji u priopćenju Ureda predsjednice. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene