442417
442417
442417
442417
442417

Šustar ovaj tjedan imenuje 2 nova voditelja koji će nastaviti rad na kurikularnoj reformi

  • , 05.07.2016., 17:33
  • Autor:
  • komentara

Kako neslužbeno doznajemo, tehnički ministar Predrag Šustar ovaj će tjedan imenovati dva nova voditelja koji će nastaviti rad na kurikularnoj reformi.

 
 
 
 
Predrag Šustar (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)
Predrag Šustar (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Nakon što je, kao tehnički ministar, razriješio Borisa Jokića i njegov tim, ministar Predrag Šustar neće imenovati nove članove Ekspertne radne skupine, već će, kako neslužbeno doznajemo, ovaj tjedan imenovati dva nova voditelja koji će nastaviti rad na kurikularnoj reformi, a koji će biti na čelu novog Povjerenstva. Jedan voditelj bit će zadužen za STEM područje, a drugi za društveno humanističke znanosti, a navodno će se inzistirati na imenovanju članova akademske zajednice, koji nisu pripadnici političkih stranaka.

U radu samog Povjerenstva, neslužbeno doznajemo, inzistirat će se na povezivanju gospodarstvenika i tržišta rada.

Ured predsjednice: Kurikularna reforma mora se nastaviti

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović održala je u utorak odvojene sastanke na temu Cjelovite kurikularne reforme s predstavnicima Stručnih radnih skupina Cjelovite kurikularne reforme te s predstavnicima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na čelu s predsjednikom akademikom Zvonkom Kusićem, a zaključak je oba sastanka da se reforma hrvatskog školskog sustava mora nastaviti i provesti te kako je potrebno osnažiti javnu raspravu u cilju razrješavanja svih dvojbi.

Iz Ureda predsjednice priopćeno je da se na oba sastanka razgovaralo o potrebnim promjenama postojećeg sustava obrazovanja koje bi pridonijele kvaliteti i modernizaciji nastave te konkurentnosti mladih po završetku školovanja.

Glavni zaključak oba sastanka je kako se reforma hrvatskog školskog sustava mora nastaviti i provesti te kako je potrebno osnažiti javnu raspravu u cilju razrješavanja svih nedoumica. Isto tako, zaključeno je kako treba učiniti sve kako bi mladi školovani ljudi nastavili živjeti i raditi u svojoj domovini, stoji u priopćenju Ureda predsjednice. (Hina)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se