Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovinina obrana traži nalog protiv UN-a

'UN posljednja poznata adresa kod koje su bili topnički dnevnici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana generala Ante Gotovine zatražila je od Žalbenog vijeća da izda nalog UN-u da traži, locira i preda topničke dnevnike HV-a koji bi mogli utjecati na razmatranje prvostupanjske presude, objavio je Haaški sud.

Obrana u podnesku od petka navodi da je UN posljednja poznata adresa kod koje su bili topnički dokumenti Hrvatske vojske iz vremena Oluje te traži da se UN-u izda nalog da ih preda ili da objasni što se s njima dogodilo.

Pročitajte i ovo Ante Gotovina Bivši general Ante Gotovina o vojnom roku: "To je dobro za svakog, a i nikad ne znamo što nas čeka sutra" Supernova music festival - 2 7. listopada UN istražuje napad na Izrael koji je pokrenuo rat: "Dok sada razgovaramo, Hamasovi teroristi siluju i zlostavljaju izraelske žene"

>> Brammertz kritizira hrvatske vlasti zbog reakcija nakon presuda generalima

Generali Gotovina i Mladen Markač 15. travnja proglašeni su krivima i osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora za zločine koje su hrvatske snage počinile nad srpskim stanovništvom tzv. Krajine tijekom i nakon Oluje. Obrane obojice generala 1. su kolovoza podnijele žalbe na presudu.

Raspravno vijeće u presudi je utvrdilo da je počinjen progon srpskog stanovništva neselektivnim topničkim napadima na civile koji su tako natjerani u bijeg. Obrana je dokazivala da je vlast pobunjenih Srba pozvala stanovništvo na evakuaciju te da su topnički napadi bili usmjereni na vojne ciljeve. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene