Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gosti na odmoru ne štede

Ugostitelji trljaju ruke: Dubrovnik posjetilo čak 10 posto više gostiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stradun je i dalje prepun turista.

Današnje gužve zapravo su bili očekivane, s 18.000 gostiju u turističkom smještaju i više od 6.000 tisuća gostiju s kruzera, od koji je velika većina upravo krenula otkrivati grad među zidinama.

Pročitajte i ovo Sanja Nazlić uživo iz Splita Počeo je Ultra festival: Policija raspoređena po cijelom gradu, a posebno paze na jednu stvar Stavovi i potrošnja gostiju s kruzera (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gosti s kruzera Smatra ih se krivcima za gužve, a sada se zna i čime su oni nezadovoljni: ''Previše je ovih 'kineskih' suvenira''

I dok je prepuni grad u kolovozu očekivan, dubrovački čelnici ugodno su iznenađeni konačnim rezultatom ovogodišnje predsezone. 10 posto više dolazaka i 14 posto više noćenja, a s obzirom na to da su povećanja najveća među tradicionalnim dubrovčakim gostima, poput britanskih, gostiju na svojem odmoru ne štede, za očekivati je i financijska povećanja.

>> More kod Lopuda više nije onečišćeno

Samo danas u Dubrovniku se skupilo gotovo 25 tisuća turista. Ne čude visoke brojke dosadašnje sezone. 'Šest posto je bolji turistički promet za srpanj, a hoteli su zabilježili 93,7 posto, dakle, dana pune zauzetosti', izjavila je Jelka Tepšić iz TZ Dubrovnik.

A to potvrđuju i u hotelima, gotovo da nema slobodnog kreveta.Osim hotela, veliki skok zabilježio je i privatni smještaj, s povećanjem od čak 35 posto.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene