Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruga Franak

'Upozorili smo ministra na moguće socijalne nemire... Upozorenje je shvatio ozbiljno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Franak objavila je na svojoj Facebook stranici da su odradili sastanak s ministrom Lalovcem, te da traže konačno rješenje za zamrzavanje tečaja franka na određeno vrijeme.

Iz udruge Franak kažu kako će inzistirati na rješenju problema, te da su u tome odlučni. Navode na svojoj Facebook stranici da je sastanak s ministrom Lalovcem išao u dva smjera, 'tražili smo kratkoročno rješenje kako bi se zamrzao današnji tečaj (6,39) za CHF kredite na određeno vrijeme, do donošenja trajnog zakonskog rješenja. Inzistirat ćemo na takvom dugoročnom rješenju svim snagama.'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dopis bankama VIDEO Nova nada za korisnike kredita u švicarskim francima Slika nije dostupna Kraj dužničkom ropstvu? Ministar ima rješenje za prezadužene - EVO koje promjene predlaže!

Dodaju kako je današnji događaj pokazao da su njihova upozorenja o valutnom riziku bila istinita, te dodaju da se propustilo ranije djelovati od strane institucija.

Ministar Lalovac o rastu švicarskog franka - Evo što država može poduzeti

'Upozorili smo ministra na zlouporabu i manipulaciju valutne klauzule i na moguće socijalne nemire. Upozorenje je shvatio vrlo ozbiljno', navode iz udruge te dodaju kako će nakon večerašnjeg sastanka u udruzi sutra iznijeti svoje zahtjeve prema svim institucijama. Na sastanku se planiraju konzultirati s ekonomskim i pravnim stručnjacima. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene