Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović na dodjeli

Nagrada Luka Ritz dvjema učenicama: 'U moje vrijeme pojam nasilja bili su Tom i Jerry'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Banskim dvorima dodijeljene su nagrade Luka Ritz koje se svake godine dodjeljuju za promicanje tolerancije i škola bez nasilja.

Ovogodišnje dobitnice nagrade su Ivona Farkaš, učenica osmog razreda OŠ kralja Tomislava iz Našica i Klara Đurkin, učenica 4. razreda gimnazije u Čakovcu. Ivona i Klara nagradu su dobile zbog njihova višegodišnjeg rada na promicanju kulture nenasilja u školama, ali i humanitarnog rada općenito.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Htio izbosti profesoricu: Skandal u školi u Subotici, učenik suspendiran zbog navodnih prijetnji Radovan Fuchs Nasilje u školi Suverenisti osuli paljbu po Fuchsu: "Zahtijevamo da posjeti profesora u zatvoru i ispriča mu se"

Kvaliteta života nije moguća bez slobode, a sloboda nije moguća bez slobode od straha. Ova nagrada upravo promiče život bez straha, kazao je ministar Jovanović.

>> Veliki koncert u čast Luke Ritza: 'Traži se prijatelj'

Naime, i jedna i druga aktivne su u brojnim udrugama gdje kao volonterke pomažu siromašnima, teško bolesnima, starima i nemoćnima, ali i svojim vršnjacima. Nagrade su im dodijelili premijer Zoran Milanović i ministar obrazovanja Željko Jovanović. 'Kvaliteta života nije moguća bez slobode, a sloboda nije moguća bez slobode od straha', rečeno je tom prilikom. Premijer Milanović osvrnuo se na, kako je rekao, kulturu nasilja u kojoj živimo. 'U moje vrijemeovakve inicijative nisu postojale...pojam nasilja bio je crtani film Tom i Jerry i svi su se svi pitali kako će to utjecati na djecu', rekao je Milanović.

Ova nagrada upravo promiče život bez straha, kazao je Jovanović.Dodjeli su prisustvovali roditelji Luke Ritza, Suzana i Reno. (Agencija T.Š./M.C./VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene