Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Učenice spisateljie

Učenice napisale i oslikale slikovnicu na dva jezika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri učenice iz Kostrene napisale su i uz pomoć kolegica oslikale slikovnicu - s pričama za djecu prevedenima na engleski i talijanski jezik. Knjigu je škola tiskala u jedinistvenom projektu u Hrvatskoj - biblioteci 'Učenici pisci'.

To je početak samo jedne od tri priče za djecu tiskane u slikovnici - radu ovih osnovnoškolki. 'Ja bih voljela biti spisateljica za djecu, ali ne bih ovako neke velike knjige radila', kazala je Ema Cvetković, učenica četvrtog razreda.

Pročitajte i ovo Ilustracija I dalje na oprezu Medvjed više nije u Kostreni, usmjeren je prema šumi i Gorskom kotaru Zagađenje mora - 2 Ispred postrojenja Ine Opet zagađenje u Kostreni pored Rijeke, analiziraju se uzorci: "Rafinerija je u obustavi, ne radi"

Prijevodi na engleski i talijanski jezik- također su djelo učenica.'Ima izraza koje treba preoditi i koje treba uvijek prilagoditi na svakom jeziku pa je bilo možda malo teže nego na prevoditi na engleski ili neki drugi jezik, kazala je Jelena Maračić, učenica osmoga razreda.

I ilustracije u slikovnici nacrtale su učenice. 'Dogovarale smo se kako ćemo crtati, kako ćemo pisati i po tekstu sam crtala', kazala je Maja Pavičić, učenica sedmog razreda i ilustratorica priče.

>>
VIDEO Prvi u Hrvatskoj izgradili automobil na solarni pogon!

Nastavnici su u ovoj priči velika podrška darovitim učenicama. 'Mislim da ih kompjutori, skrivanje iza razno raznih ekrana i moderne tehnologije otuđuje i da su, na neki način, svjesni toga i imaju potrebu za tim da se druže', kazala je Mia Mihaljević Ivančić, profesorica engleskog i talijanskog jezika.

A iza tog druženja ostati će trajan trag, jedinstven u Hrvatskoj. 'Stvaramo svoju biblioteku 'Učenici pisci' koja će biti zapravo baština naših učenika nekakvim budućim generacijama, odnosno njihove duhovnosti u nekim slijedećim vremenima', kazala je knjižničarka Korina Udina.

Emina, Danijela, Maja i Ema - valja upamtiti njihova imena, jer tko zna, možda će već za koju godinu police knjižara diljem Hrvatske krasiti njihove - knjige za djecu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene