Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin: "Šeparović misli da vlast pripada njemu"

Đurović štrajkao glađu

Osumnjičenik za ubojstvo Pukanića kolabirao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slobodan Đurović, crnogorski državljanin osumnjičen da je bio posrednik između naručitelja i počinitelja ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, na Badnjak je završio u zatvorskoj bolnici.

Osumnjičenikovo pogoršano zdravstveno stanje uzrokovano štrajkom glađu, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nemam se od čega braniti' Slučaj Pukanić: Đurović očekuje oslobađajuću presudu Slika nije dostupna Nastavak suđenja Đurović: USKOK se služi lažnim svjedocima, nema ništa protiv mene

'Osumnjičenikovo zdravstveno stanje je takvo da ga je na Badnjak iz zagrebačkog zatvora u Remetincu trebalo smjestiti u Bolnicu za osobe lišene slobode', potvrdio je za Krešimir Devčić, glasnogovornik zagrebačkoga Županijskog suda na kojemu se protiv 54-godišnjeg Đurovića vodi istraga zbog njegove umiješanosti u atentat na novinara  Ivu Pukanića. 

>> Đurović veza između naručitelja i izvršitelja?

>> Slobodan Đurović planirao Pukanićevo ubojstvo?

>> Luka i Robert Matanić na sudu

Devčić nije želio otkriti pojedinosti o Đurovićevu stanju i razlozima zbog kojih je počeo štrajkati glađu, a Đurovićev branitelj Krešimir Krsnik bio je nedostupan za izjavu.

Đurović je pritvoren od kraja listopada zbog sumnje da je zajedno s Milenkom Kuzmanovićem pomagao sudionicima ubojstva u bijegu nakon atentata, no u početku prošlog tjedna protiv njega je proširena istraga jer ga USKOK tereti da je organizirao Pukanićevo ubojstvo, t.j. da je bio pripadnik zločinačke organizacije koja je na podmukao način iz koristoljublja likvidirala novinara i suvlasnika "Nacionala".

Istraga je proširena nakon novog iskaza osumnjičenog Roberta Matanića, a po pisanju medija i pošto je Đurović pao na poligrafu na nekoliko pitanja. Đuroviću, inače, od danas teče jednomjesečni pritvor koji mu je određen pri proširenju istrage zbog sumnje da su nepoznate osobe od njega za još neutvrđenu svotu naručile Pukanićevo ubojstvo. On se zatim, tvrdi USKOK, s bratićima Robertom i Lukom Matanićem te Amirom Mafalanijem dogovorio o nadziranju Pukanića, a s odbjeglim Željkom Milovanovićem i Bojanom Gudurićem o načinu ubojstva.

Milenko Kuzmanović, koji je s Đurovićem bio uhićen šest dana nakon atentata, prošli je tjedan, upravo na Badnjak kad je Đurović premješten u zatvorsku bolnicu, zbog nedostatka dokaza pušten na slobodu nakon 55 dana pritvora. Srbijanskim medijama najavio je tužbu protiv Hrvatske "zbog uhićenja i maltretiranja".

Ivo Pukanić i njegov suradnik Niko Franjić ubijeni su 23. listopada 2008. na parkiralištu u dvorištu NCL grupe u Zagrebu u podmetnutoj eksploziji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene