Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđena na 15 godina

Smiljana Srnec puštena na slobodu, zamjenik glasnogovornika Županijskog suda: "Mora na operaciju u KBC Zagreb"

Smiljana Srnec je danas izašla privremeno na slobodu.

Na privremenoj slobodi je Smiljana Srnec, žena osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre. Srnec je danas napustila kaznionicu u Požegi. 

Prihvaćena joj je molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca zbog bolesti. 

"Njoj je, na temelju članka 163. stavka 2. točke 1. Zakona o izvršavanju kazne zatvora ("Narodne novine" broj 14/2021) – bolest zatvorenice, prihvaćena molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju 3 (tri) mjeseca. Prekid izdržavanja kazne započinje 12. rujna 2023, a završava 12. prosinca 2023.", rekli su na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu za DNEVNIK.hr.

"U ovom slučaju je zatvorska bolnica dala svoje mišljenje da se ta bolest, odnosno pogoršanje bolesti ne može sanirati i liječiti u okviru zatvorskog sustava. U obrazloženju rješenja suca stoji da će biti kirurški zahvat u KBC Zagreb", rekao je za Dnevnik Nove TV zamjenik glasnogovornika Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo 

Pročitajte i ovo Klizište u Hong Kongu Urušavanje FOTO Ni milijuni im nisu pomogli: Rekordne kiše dovele skupocjene vile na rub kolapsa

Vrhovni sud je u travnju ove godine potvrdio presudu od 15 godina zatvora za Srnec zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić. Srnec je tijelo svoje sestre skrivala u škrinji 19 godina. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene