Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne u EU

U Zagrebu HSP-ovih 70 tisuća letaka protiv EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik zagrebačkog HSP-a Siniša Šukunda na današnjoj je konferenciji za novinare pozvao građane da se na referendumu o ulasku Hrvatske u EU izjasne protiv te najavio da će početi s distribucijom sedamdeset tisuća letaka na šest lokacija u Zagrebu.

'Konferencija Gradskog vijeća HSP-a grada Zagreba sazvana je povodom početka podjele letaka koji ukazuju na realnu sliku Europske unije, odnosno, što nas očekuje prigodom ulaska u Europsku uniju', kazao je Šukunda te naglasio kako će zagrebački HSP distribuirati sedamdesetak tisuća letaka po svim gradskim četvrtima i na šest lokacija u gradu Zagrebu - Trg bana Josipa Jelačića, okretište Dubrava, Črnomerec, Dubec, Pothodnik i Trg kralja Tomislava.

Kako je objasnio, povod za ovakvu akciju je oko 11.200 spotova koji su plasirani u ova dva tjedna a koje su financirali vlada i Europska unija jer im je, kako je kazao, to u interesu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neutemeljen DIP odbio prigovor HČSP-a Slika nije dostupna Najveći eurofili Pogledajte gdje se glasovalo 100% ZA Europsku Uniju!

>>HSP traži emitiranje: Ovo su spotovi protiv ulaska Hrvatske u EU

Naglasio je kako hrvatsko gospodarstvo nije spremno za tržište Europske unije koje broji 500 milijuna stanovnika te da 'u pravilu Europska unija uništava ekonomije malih zemalja.'

Osvrčući se na stalno spominjanje fondova EU od kojih bi Hrvatska trebala imati koristi, Šukunda je takve tvrdnje nazvao lažima te naglasio kako Europska unija 'nije Caritas, da ne dijeli novce, te da će financirati pojedine projekte koji su od posebne važnosti za države Europske unije'.

>>Euroskeptici počeli slati anti EU SMS-ove

'Ne govori se da će Hrvatska prilikom ulaska u Europsku uniju imati zastupljenost 1 posto. Kada se radi neka statistika jedan posto se uzme kao statistička pogreška, toliko mi vrijedimo Europskoj uniji', kazao je.

Na upit novinara zbog čega se svakoga tko se izjasni protiv EU smatra konzervativnim, neobrazovanim i nacionalistom, Šukunda je odgovorio kako se u javnosti namjerno nastoji stvoriti takva slika. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene