Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neutemeljen

DIP odbio prigovor HČSP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DIP je odbio prigovor HČSP-a koji je tražio da se na biračkom mjestu Antun Mihanović u Zagrebu ponovi referendum.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) odbilo je prigovor Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) koja je tražila da se zbog teške povrede u radu biračkog odbora na biračkom mjestu 259 Antun Mihanović u Zagrebu ponovi referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji na tom biračkom mjestu.

Ta je stranka navela da je oko 11 sati 'gospođi koja iz nekog razloga nije mogla glasovati, članica odbora za provedbu glasovanja uzvratila 'da to ionako nije bitno, jer svakako prolazimo u EU''.

HČSP je ustvrdio da je članica glasačkog odbora 'vršila pristranu propagandu za određenu skupinu glasača, prejudicirala rezultate referenduma', što da naslutiti da je referendum unaprijed lažiran.

DIP je pak utvrdio da Povjerenstvo za provedbu državnog referenduma nije utvrdilo nepravilnosti pa je prigovor HČSP-a odbio kao neosnovan.

U očitovanju DIP-u, Povjerenstvo je navelo kako je predsjednica glasačkog odbora izjavila da na glasačkom mjestu nije bilo situacija opisanih u prigovoru, da ni jednoj osobi u tom razdoblju nije onemogućeno glasovanje te da članovi odbora nisu razgovarali o rezultatima referenduma. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatski grb među otpadom Obavili referendum pa glasačke kutije bacili u smeće Slika nije dostupna Htjeli skinuti zastavu EU VIDEO Euroskeptici izazvali nerede na Trgu; policija privela nekoliko njih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene