Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Volonteri na terenu

FOTO I oni trebaju vašu pomoć...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi pomogli kućnim ljubimcima koji su ostali zarobljeni i kućama, ali i drugim životinjama u poplavljenim područjima istočne Slavonije, svoje snage udružili su i volonteri.

Jedna od obitelji evakuiranih iz Gunje u potkrovlju dvorišne zgrade ostavila je labradora Labija. Autobusom su stigli u Zagreb, a psa nisu mogli povesti. Ostavili su mu hranu i vodu i poslali preko društvenih mreža molbu za pomoć.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problemi na poplavljenim područjima 'Ministrica mi je obećala, ali ništa nije riješeno. Crveni križ je tu opet malo zakazao' Slika nije dostupna Stradalo područje Šteta od poplave u županjskoj Posavini veća od 1,7 milijardi kuna

'Pas je u višoj zgradi na adresi Matije Antuna Relkovića 142, crne je boje, čipiran, molimo pomoć u njegovom spašavanju', napisali su.

Njihovoj molbi pridružila se i K. S.

'Molim vas, pas mi je ostao u Gunji, ako možete nazovite i recite da mi ga spase. Na tavanu je, odaziva se na Max, predzadnja kuća u Ruđera Boškovića, s lijeve strane,' poručila je spasiocima.

Kako bi pomogli kućnim ljubimcima koji su ostali zarobljeni i kućama, ali i svim drugim životinjama u poplavljenim područjima istočne Slavonije, svoje snage udružili su i volonteri koji i inače pomažu životinjama. Volonteri osječkog azila i udruga za pomorske aktivnosti zajednički organiziraju akciju spašavanja. Svi koji im se žele pridružiti trebaju u ponedjeljak doći na parkiralište Bille u Trpimirovoj ulici, a okupljat će se do 6.40 sati. Uz rezervnu odjeću ponesite gumene čizme, konopce, noževe, a svaka muška ruka bit će dobrodošla. Za dodatne informacije možete nazvati 091/785-4585.

I vukovarska udruga Za šapu! Vukovar u ponedjeljak od 9 do 10 sati ispred veterinarske ambulante Anubis Klub, Vijeća Europe 236, prikuplja hranu, vodu, sokove i potrepštine za stanovnike poplavljenog područja i spasioce. Deke, pokrivače i odjeću već su pripremili, kao i i hranu za ljubimce. Sve su organizirali uz pomoć engleske udruge Action Aid for Animals, a sami će i odvesti u Županju.

Pomoć za životinje prikupljaju i zagrebačke udruge. Društvo za zaštitu životinja Kanellos u utorak od 17 do 20 sati prikupljat će pomoć na više lokacija u Zagrebu. Zagrepčani koji žele pomoći i životinjama i ljudima mogu se javiti i Udruzi Indigo, koja će pomoć sakupljati tijekom nekoliko dana. Nakon toga organizirat će i prijevoz u poplavljena područja. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene