Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktiviralo se klizište

Počinju pripreme za sanaciju Pantovčaka: Još se ne zna koliko će sve trajati ni koliko će koštati

Aktualno Galerija Goran Mazija, Voditelj Odjela za geotehnički katastar Goran Mazija, Voditelj Odjela za geotehnički katastar Foto: DNEVNIK.hr Sanacija Pantovčaka - 1 Sanacija Pantovčaka - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sanacija Pantovčaka - 2 Sanacija Pantovčaka - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sanacija Pantovčaka - 3 Sanacija Pantovčaka - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sanacija Pantovčaka - 4 Galerija 1/5 >>
U ponedjeljak će početi pripremni radovi za sanaciju klizišta na Pantovčaku.

Pripremni radovi za sanaciju klizišta na Pantovčaku počet će u ponedjeljak, a trajat će desetak dana. Plohu na kojoj su se pojavile rupe prekrit će se građevinskom folijom da bi se spriječio prodor vode u tlo i daljnji pomaci.

Sanacija ulaznog dijela trajat će najviše četiri mjeseca, a teško je predvidjeti koliko će trajati sanacija cijelog prostora. Ne zna još ni koliko će sanacija koštati.

"Ured predsjednika nije ugrožen i ne nalazi se u klizištu. Dakle, ni zgrada u kojoj sjedi predsjednik, niti aneks objekta niti onaj dio gdje je vojska ili gdje su smješteni psi – ništa od toga nije ugroženo", objasnio je, Goran Mazija, voditelj Odjela za geotehnički katastar Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Ilustracija ''Banksy'' u Zaragozi Policija razbila kriminalnu grupu koja je krivotvorila i prodavala radove najpoznatijeg nepoznatog umjetnika na svijetu

"Kad se počne sa sanacijom glavnog ulaza u predsjedničke dvore, usporedno s time će se započeti sa istražnim radovima aktiviranog klizišta s ciljem izrade novog projekta sanacije i nakon toga i same sanacije toga prostora", dodao je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene