447446
447446
447446
447446
447446

U Osijeku bespovratne potpore regionalnim razvojnim agencijama

  • , 22.08.2016., 13:13
  • Autor:
  • komentara

Predstavnicima 11 regionalnih i županijskih razvojnih agencija uručeni su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava vrijednih 15,8 milijuna kuna, od čega se 85 posto sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

 
 
 
 
Tomislav Tolušić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Tomislav Tolušić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Predstavnicima 11 regionalnih i županijskih razvojnih agencija u ponedjeljak su uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava vrijednih 15,8 milijuna kuna, od čega se 85 posto sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić istaknuo je kako su ta sredstva namijenjena za promociju, savjetodavne usluge i, po prvi put, za zapošljavanje novih djelatnika. U tim ustanovama, koje su ključne za privlačenje sredstava iz EU fondova, nedostaje stručnog kadra pa ih treba ojačati, dodao je.

Preostalih devet regionalnih razvojnih agencija ovakve ugovore dobit će za oko dva tjedna, a ukupno će im biti dodjeljen 31 milijun kuna, što je veliki iskorak u odnosu na dosadašnje potpore. Tolušić je najavio skori natječaj i za lokalne razvojne agencije, u kojima se također rade milijunski projekti, te ustvrdio kako do 2020. godine ima dovoljno sredstava za realizaciju takvih ugovora svake godine.

Većinu realiziranih EU projekata pisale su županijske razvojne agencije, posebice u Slavoniji. Vjerujem da ćemo s ovim sredstvima kroz godinu-dvije imati puno veće povlačenje sredstava iz EU fondova, kazao je Tolušić.

Lani je iz EU fondova Hrvatska povukla 550 milijuna eura, a ove godine više od 600 milijuna eura, a Tolušić smatra kako je do kraja 2016. moguće povući iznos od milijardu eura.

Direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić rekao je kako je u Osječko-baranjskoj županiji do sada odobreno više od 500 europskih projekata vrijednih više od 350 milijuna eura. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se