444952
444952
444952
444952
444952

'U prvih šest mjeseci 2016. povučeno iz fondova EU kao u cijeloj 2015.'

  • , 29.07.2016., 18:40
  • Autor:
  • komentara

Hrvatska je uspjela! Povlačimo sve više novca iz EU fondova. Pokazuje to i podatak da je u šest mjeseci ove godine povučena ista količina sredstava kao u cijeloj 2015. godini.

 
 
 
 
Tomislav Tolušić (Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL)
Tomislav Tolušić (Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL)

Tehnički ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić u petak je Slavonskom Brodu izvijestio da je u prvih šest mjeseci Hrvatska povukla istu količina sredstava iz EU fondova kao u cijeloj 2015. godini, a do kraja godine, prema predikcijama, taj iznos će se udvostručiti u odnosu na prošlu godinu.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zajednički doprinos poboljšanoj transnacionalnoj spremnosti u hitnim situacijama na području sliva Save“ potpisan je između Agencije za regionalni razvoj RH i Brodsko-posavske županije u okviru IPA prekograničnog programa suradnje Hrvatska – Srbija 2007.-2013.

Na potpisivanju je nazočio i ministar Tolušić koji je na upit novinara komentirao najave iz SDP-ovog predizbornog programa o povlačenju više sredstava iz EU fondova.

"Ja ne pratim SDP-ov predizborni program, ali ako misle povlačiti više sredstava iz EU to je definitvno hvale vrijedno jer su do sada povukli vrlo malo. S obzirom na to kako su radili i koliko su povlačili, bojim se da to neće ići u dobrom smjeru. Onako kako mi radimo – pokazujemo kako se može. Mi smo u šest mjeseci povukli istu količinu sredstava kao bivša vlada u cijeloj 2015. godini, a do kraja godine ćemo taj iznos udvostručiti u odnosu na prošlu godinu", rekao je Tolušić.

Podsjetio je na niz otvorenih natječaja i najavio onaj o energetskoj učinkovitosti za građane. "Njega smo malo čekali jer želimo postići da naši građani u Brodsko-posavskoj županiji imaju poticaje sto posto za obnovu kuća, a ne 50 koliko je sada predviđeno. I to je jedini razlog zašto natječaj kasni", rekao je Tolušić. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se