Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burna noć lokalnih izbora

Evo zašto su rezultati za Metković stigli ''u posljednjem trenutku''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomalo neobična situacija dogodila se u izbornoj noći u Metkoviću. Iako se radi o malom gradu, prvi rezultati pojavili su se iznimno kasno.

U gradskom izbornom povjerenstvu u Metkoviću odgovaraju da se to dogodilo stoga što je unaprijed dogovoreno da se u nadležnu poreznu upravu izborni rezultati nose skupno sa svih 16 biračkih odbora.

Pročitajte i ovo Laboratorij - 1 Reagiralo ministarstvo Laboratorijski rat na jugu Hrvatske: Imoćani preoteli Metkoviću biokemičarku, pacijenti u neizvjesnosti Slika nije dostupna Nakon izborne noći Most izgubio svoju utvrdu, nema nijednog župana, ali uporno odbija priznati poraz

Most je, podsjetimo, u nedjelju navečer prema prvim rezultatima s tek 18,75 posto obrađenih mjesta gubio, da bi se situacija za samo nekoliko promjena drastično promijenila.

U GIP-u Metković sinoćnju situaciju objašnjavaju ovako:

''Nastavno na Vaš upit ovim putem Vas obavještavamo da su izborni rezultati od strane Gradskog izbornog povjerenstva preuzimati i pregledavani bez većih zastoja, a onim redom kako su nadležni birački odbori određeni na području Grada Metkovića podnosili zapisnike o utvrđenim izbornim rezultatima.

Također napominjemo da su se nakon provjere ispravnosti zapisnika o utvrđenim izbornim rezultatima po pojedinim biračkim odborima, predmetni zapisnici kopirali članovima proširenog izbornog povjerenstva GIP-a Grada Metkovića, radi velikog interesa javnosti i sudionika izbora, a što je bilo potrebno radi osiguravanja pravilnosti provedbe izbora.

Sukladno navedenom, također valja napomenuti da je unaprijed bilo dogovoreno da će se u nadležnu poreznu upravu izborni rezultati nositi skupno, odnosno kada se pregledaju, provjere i kopiraju svi zapisnici, sa svih šesnaest biračkih odbora, što znači da se izborni rezultati nisu objavljivali u realnom vremenu, tj. onim slijedom kako su glasački listići prebrojavani i u konačnici pregledavani od strane GIP-a Metković, već svi skupno kada je pregledan i posljednji glasački listić i kada su svi zapisnici bili provjereni, pregledani, dani na uvid i kopirani proširenom povjerenstvu GIP-a Grada Metkovića'', odgovorila je na upit portala DNEVNIK.hr predsjednica GIP-a Metković Venera Matić.

Nakon završenog prvog kruga lokalnih izbora, rezultati za Metković pokazali su da se u drugom krugu za gradonačelničko mjesto ondje bore Katarina Ujdur iz Mosta i Dalibor Milan iz HDZ-a. Ujdur je dobila 40,56 posto glasova birača, a Milan 38,53 posto.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene