Obavijesti Video Pretražite Navigacija
7,500 slobodnih za jesenski rok

U ljetnom roku u srednje škole upisano 49.130 učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ljetnome upisnom roku od 56.086 mjesta u prvim razredima srednjih škola popunjeno je njih 49.130, izvijestilo je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Za jesenski upisni rok, koji počinje 24. kolovoza, ostalo je slobodno 7,419 mjesta. Najveće zanimanje budući su srednjoškolci iskazali za četverogodišnje strukovne programe, u koje se upisao čak 21.091 učenik. Interes za upis u gimnazije i trogodišnje strukovne škole bio je na prošlogodišnjoj razini, gimnazije je upisalo 13.235 učenika, a trogodišnje srednje škole njih 12.827.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakonske izmjene Medvjeđa usluga: Roditelji će školama moći još lakše lagati za svoju djecu? Požarište u Osijeku Škole nastavljaju s radom FOTO Dobre vijesti iz Osijeka: "Ovo je prvi dan da na požarištu možemo normalno disati"

>> Ni petice nisu uvijek dovoljne

Kandidatima koji će svoje mjesto u srednjoškolskim klupama ponovno potražiti na jesenskome upisnom roku najviše slobodnih mjesta - 3,842 ostalo je u trogodišnjim strukovnim školama. Zainteresiranima za četverogodišnje strukovne programe na raspolaganju je još 1,819 mjesta, a za gimnazijalce je ostalo 789 mjesta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene