Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko srce Hrvatske

U plamenu im je nestao cijeli život, no pomoć je brzo stigla: Skupljen je novac za kuću obitelji sa sedmero djece, ali postoji jedan problem

Aktualno Galerija Alen Tomašić Alen Tomašić Foto: DNEVNIK.hr Renata Gubić, upraviteljica zaklade Hrvatska za djecu Renata Gubić, upraviteljica zaklade Hrvatska za djecu Foto: DNEVNIK.hr Novac za kuću prikupljen - 1 Novac za kuću prikupljen - 1 Foto: DNEVNIK.hr Novac za kuću prikupljen - 2 Novac za kuću prikupljen - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Novac za kuću prikupljen - 3 Galerija 1/7 >>
O požaru kuće u kojoj živi devetero članova obitelji Tomašić iz Okešinca kod Križa, Dnevnik Nove TV izvijestio je prije dva tjedna. Tada je pokrenuta i humanitarna akcija. Obitelj je ostala bez svega, no zahvaljujući dobrim ljudima, novac za obnovu kuće je skupljen, ali problem i dalje nije riješen.

Hrvatska je ponovno pokazala veliko srce. Obitelj Tomašić iz Okešinca kod Križa, sa sedmero maloljetne djece, 25. je siječnja u velikom požaru ostala bez krova nad glavom.

U samo dva tjedna kako je krenula humanitarna akcija za obnovu kuće, financijska je konstrukcija gotovo riješena.

"Financijski je prošlo zasada jako dobro. Htio bih se zahvaliti svim ljudima koji su donirali i novčano i putem materijala. Iznenadio sam se koliko je ljudi pomoglo, baš sam se iznenadio", rekao je Alen Tomašić.

Pročitajte i ovo Susret pape i argentinkog predsjednika - 1 Posjetio papu Papu nazvao imbecilom koji propovjeda o komunizmu pa ga srdačno pozdravio: U Vatikan stigao kontroverzni predsjednik

Donirale su privatne osobe, poduzeća, uključila se i Zaklada Hrvatska za djecu, kojoj se za financijsku pomoć mogu obratiti svi koji se nađu u ovakvoj situaciji, donosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.

"Hvala i medijima jer upravo mediji pravovremenim slanjem informacije omogućuju spajanje dviju adresa, tamo gdje je pomoć potrebna i one adrese koja tu pomoć može dati. Više od tisuću zahtjeva godišnje dobijemo i odobrimo za financiranje socijalno ugroženih obitelji", istaknula je Renata Gubić upraviteljica zaklade Hrvatska za djecu.

No problem obitelji Tomašić još je daleko od rješenja. Iako je novac skupljen, pojavile su se nove teškoće.

"Sad nam je jedino problem naći građevinsku firmu koja bi sve odradila. Trebalo bi srušiti jedan stari dio, trebalo bi napraviti nove temelje, zidove i betonsku deku tako da se poslije može početi slagati. Ako ima neka građevinska firma koja bi to odradila bio bih jako zahvalan.

Pročitajte i ovo Željko Kaštelan, Povjerenstvo za izradu nacrta Nacionalnog programa pilot faza Kreće program za rano otkrivanje najčešćeg raka kod muškaraca: "Više od 20 tisuća živi s rakom prostate danas u Hrvatskoj"

Razlog tome je nedostatak radne snage, a na tom se tržištu, kažu u udruzi glas poduzetnika, situacija neće popraviti iduće tri godine.

"Prema nekim procjenama i istraživanjima, nedostaje oko 20 tisuća radnika u građevinarstvu. Radova je jako puno pogotovo u obnovi nakon potresa u Zagrebu i ostalim područjima. Jednostavno radne snage nedostaje", napomenuo je Marin Račić, iz Odbora za graditeljstvo Udruge glas poduzetnika.

U slučaju obitelji Tomašić nije riječ o ogromnoj investiciji. Za sve građevinske radove osiguran je novac, a traži se samo poduzeće koje bi za ovu deveteročlanu obitelj izdvojilo nekoliko tjedana. Djeci bi vratili osmijeh na lice.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene