Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prati se razvoj bolesti

U Hrvatskoj nema zaraženih gripom tipa A

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Republici Hrvatskoj od 30. travnja ove godine nije bilo zabilježenih sumnjivih slučajeva na zaraženost virusom nove gripe tipa A (H1N1), priopćeno je danas iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Stožera za praćenje pojavnosti nove gripe tipa A (H1N1) na čelu s ministrom Darkom Milinovićem koje redovito prati razvoj situacije.

Uz to, uvedeno je nulto prijavljivanje gripe, što znači da se svakodnevno prati pojavnost gripe u Hrvatskoj, s tim da se prijavljuje i kad nema zabilježenih slučajeva oboljenja od gripe. Na današnji dan nema zabilježenih slučajeva oboljelih od gripe u Hrvatskoj, naglašava se u priopćenju. Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Stožer za praćenje pojavnosti nove gripe tipa A (H1N1) ističu da režim na aerodromima i dalje ostaje nepromijenjen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Obična prehlada ili nešto više? Evo 5 znakova da se vaša prehlada pretvara u ozbiljniju bolest SEZONA VIRUSA Imate li koronu, gripu ili samo neugodnu prehladu? Ovo će vam pomoći da shvatite od čega bolujete

Također i nadalje važi uputa osobama koje su nedavno boravile u zemljama u kojima je potvrđen lokalni prijenos bolesti, a koje imaju simptome gripe, da se obrate epidemiološkoj službi. Novost je da je uz Meksiko i SAD u popis zemalja uvrštena i Kanada.

Stožer još jednom ističe da je zdravstveni sustav Republike Hrvatske spreman na eventualnu pojavu nove gripe tipa A(H1N1) u Hrvatskoj. Stožer je i dalje u 24-satnom kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Europskim centrom za kontrolu i prevenciju bolesti, te će o daljnjim aktivnostima redovito izvještavati hrvatsku javnost, stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Stožera za praćenje pojavnosti nove gripe tipa A (H1N1) na čelu s ministrom Darkom Milinovićem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene