Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prve žrtve u županiji

Gripa odnijela tri života u Rijeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proteklog vikenda su u Rijeci zbog komplikacija uzrokovanih gripom umrle tri starije osobe, zadnji su podaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u Rijeci.

Među žrtvama su 69-godišnji muškarac, koji je bio prva žrtva svinjske gripe u Primorsko-goranskoj županiji te dvije žene u dobi od 60 i 76 godina.

Pročitajte i ovo KBC Rijeka Za Dnevnik Nove TV Povećan broj intervencija hitne: Liječnik otkriva što činiti ako ste bolesni i kada im se javiti Pune ambulante - 1 Pozivaju na cjepljenje Zdravstveni sustav pod opterećenjem: Ambulante pune pacijenata oboljelih od korone, gripe i hripavca

>> Potvrđena prva žrtva gripe u Istri

69-godišnji muškarac je bio u teškom kliničkom stanju s plućnim i srčanim bolestima, a umro je nekoliko dana nakon dolaska u riječki KBC. Đana Pahor iz Epidemiološke službe rekla je kako muškarac nije bio cijepljen protiv pandemijske gripe ni ove ni prošle godine.

Preminule žene su imale kronične bolesti, a nalazile su se na liječenju od gripe u KBC Rijeka i kod obje je laboratorijski potvrđen virus tipa H1N1, dodala je Pahor. Starija žena je bila cijepljena protiv gripe, ali cjepivo ovoga puta nije djelovalo.

To ni u kom slučaju ne može biti dokaz nedjelotvornosti cjepiva, rekla je Pahor, koja potiče na cijepljenje starije od 65 godina i druge iz rizičnih skupina, poput kroničnih bolesnika.

Na djelotvornost cjepiva može ukazati podatak o samo 77 prijavljenih oboljelih osoba starijih od 65 godina od ukupno 2.159 prijavljenih u Primorsko-goranskoj županiji, rekla je i ponovila da je za starije od 65 godina cjepivo besplatno. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene