Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba od prvog dana

Tužna vijest: Umrla beba zaražena enterovirusom, oglasili se iz bolnice

Preminulo je novorođenče koje je zbog enterovirusa iz bjelovarske Opće bolnice "Dr. Anđelko Višić" sredinom prošlog mjeseca hitno prevezeno na liječenje u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević''.

U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' 6. srpnja preminulo je novorođenče u dobi od četiri tjedna zbog komplikacije teške enterovirusne infekcije.

Dijete je iz bjelovarske Opće bolnice ''Dr. Anđelko Višić'' sredinom lipnja prebačeno u Zagreb te je od prvog dana zaraze bilo u iznimno teškom stanju i liječnici su se borili za njegov život.

Da je novorođenče preminulo, potvrdila je u subotu ravnateljica Opće bolnice ''Dr. Anđelko Višić'' Sanela Grbaš Bratković.

Iako je na trenutke bilo naznaka da bi se stanje moglo popraviti, dogodilo se najgore.

Pročitajte i ovo Dubrovnik Forum 2023. - 20 A dogovor oko šefa VSOA-e? Plinska afera Plenkoviću za vratom: Jandroković otkrio je li moguća izvanredna sjednica Sabora

Pročitajte i ovo Dubrovnik Forum 2023. - 23 Dubrovnik Forum Plenković na jugu u međunarodnom društvu: ''Hrvatska će pomoći Ukrajini''

Grbaš Bratković je rekla da je situacija u toj bolnici sada pod kontrolom, eliminiran je virus zbog kojeg je prije nekoliko tjedana oboljelo više novorođenčadi.

"Testiranja se provode redovno, no novozaraženih nema, a već nekoliko dana u bolnici nema niti hospitaliziranih zbog enterovirusa", dodala je.

Pogledajte više informacija o eneterovirusu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene