Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A dogovor oko šefa VSOA-e?

Plinska afera Plenkoviću za vratom: Jandroković otkrio je li moguća izvanredna sjednica Sabora

Aktualno Galerija Dubrovnik Forum 2023. - 29 Dubrovnik Forum 2023. - 29 Foto: Bozo Radic/Cropix Dubrovnik Forum 2023. - 19 Dubrovnik Forum 2023. - 19 Foto: Bozo Radic/Cropix Dubrovnik Forum 2023. - 20 Dubrovnik Forum 2023. - 20 Foto: Bozo Radic/Cropix +0 Dubrovnik Forum 2023. - 23 Galerija 1/4 >>
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u subotu u Dubrovniku da u ovom trenutku nema namjeru sazivati izvanrednu sjednicu, što je tražio dio oporbenih zastupnika zbog slučaja kupoprodaje plina.

"Jasna je procedura kako dolazi do izvanredne sjednice. Može je zatražiti predsjednik Republike, Vlada Republike Hrvatske ili većina zastupnika u Hrvatskom saboru", kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Objasnio je kako su to uvjeti pod kojima on kao predsjednik Sabora mora sazvati izvanrednu sjednicu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Susjedi u strahu Opsada u Splitu: Tvrdio da ima bombu šetajući gradom, policija pretražuje stan i automobil

Pročitajte i ovo Nemiri u Francuskoj - 1 Vlasti pod sve većim pritiskom Planirani prosvjed u Parizu protiv policijskog nasilja zabranjen

"Vidio sam da dio oporbe spominje svoju želju da do izvanredne sjednice dođe, međutim za sada ne postoje uvjeti da se to dogodi", istaknuo je Jandroković za HRT u Dubrovniku, gdje je na 16. Dubrovnik forumu.

Pregovori oko VSOA-e

Jandroković je rekao i da su u tijeku konzultacije o novom ravnatelju Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA). Za dva dana istječe mandat ravnatelju Ivici Kinderu.

Premijer Andrej Plenković u petak je predložio da u ime Vlade pregovara ministar Tomo Medved, a da predsjednik ovlasti nekog drugog. 

"Vidjet ćemo, ne mogu procijeniti, nemam dovoljno informacija kako teku razgovori. Važno je da dobijemo novog šefa VSOA-e i nadam se da će kroz pregovore doći do tog rješenja", rekao je Jandroković.

Slučaj je komentirao i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji je kazao da je krizu prouzročio predsjednik svojim djelovanjem ili nedjelovanjem. "Znači, Vlada, ministar koji je uz suglasnost predsjednika Vlade poslao prijedlog i ime kandidata - nikad nismo dobili taj odgovor", istaknuo je.

Premijer nije davao izjave.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene