Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čelnik trgovačke organizacije

'Turisti trebaju sadržaje gdje mogu potrošiti vrijeme i novac'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO), Taleb Rifai, u službenom je posjetu Hrvatskoj. Međutim, u našoj zemlji provest će i godišnji odmor.

Odluku o ljetovanju na hrvatskoj obali donijelo je njegovo dvoje djece tinejdžera, a za njegovu obitelj Hrvatska je top destinacija, otkriva Rifai za Slobodnu Dalmaciju. Za Dubrovnik kaže da je jako poznat i izvan Hrvatske, a zainteresirala ga je je i antička i rimska povijest Splita koji će, uz Zagreb, ovih dana posjetiti. Kao sastavni dio doživljaja i priče koju turisti nose u sjećanju svakako su kulturna baština i naslijeđe, ističe ovaj turistički stručnjak. 'Ljudi ne putuju samo da vide kamenje i spomenike, nego da čuju priče koje stoje iza svakog takvog detalja,' rekao je. Prema njegovim riječima snaga destinacije kao što je Hrvatska leži u atraktivnoj priči predstavljanja povijesti, jer, turisti pamte priče, a ne spomenike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klijenti iz država Sjeverne i Južne Amerike Dubrovnik dobio turističku burzu Slika nije dostupna Put dugačak 65 dana Projekt 'Welcome' dobio prvo slovo: Krenuli kajakom iz Savudrije

Ministru Damiru Bajsu dao je pohvalu za turističke pothvate i sviđa mu se što premijerka Jadranka Kosor shvaća važnost turizma kao gospodarske grane. Rifai vjeruje da je Hrvatska dovoljno prepoznata kao turistička zemlja, ali da treba nastaviti raditi na promociji i više se koncentrirati na osmišljavanje turističkih proizvoda.  Dodao je da turistima nisu dovoljni sunce i more, već im treba ponuditi više sadržaja i mogućnosti kako da potroše vrijeme i novac.

>> 'Hrvatska treba turističku ponudu drugačiju od velikih igrača'

Rifai smatra da se hrvatski turizam razvija u pravom smjeru, ali da bi bilo dobro da se više pažnje posveti kulturnom bogatvu i raznolikostima unutrašnjosti. Posebno ga je impresionirao nastup folklornog ansambla 'Linđo'. 'Mislim da biste na tom bogatstvu folklora mogli graditi cijelu potpuno novu turističku priču koja može biti vrlo atraktivna. Kostimi i običaji koji se prikazuju u vašim plesovima posebni su i teško ih je drugdje vidjeti, i mislim da je to nešto što još niste dovoljno iskoristili u turizmu,' rekao je Rifai. Čelnik svjetske organizacije rekao je da planira ponovno doći u Hrvatsku čim mu se pruži prilika, a moguće je i organiziranje kongresa UNWTO-a u Hrvatskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene