Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klijenti iz država Sjeverne i Južne Amerike

Dubrovnik dobio turističku burzu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovnik ima svoju prvu turističku burzu. U dubrovačkim Vrtovima Sunca održava se turistička burza New Europe Travel Markt na kojoj se okupilo 150 prodavatelja i kupaca usluga u turizmu iz cijeloga svijeta.

Paule je na dubrovačku burzu stigla kako bi s turističkom ponudom Litve upoznala šire tržište. 'Nadamo se privući posjetitelje iz Brazila i SAD-a u našu državu i u Vilnius, želimo im pokazati zašto bi trebali doći', kazala je Paule Tamuliunaite.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Na dubrovačkoj burzi predvladavali su izlagači iz baltičkih zemalja, Češke, Albanije i, naravno, Hrvatske. 'Želimo privući goste na naše tržište, jer smatramo da smo mi Nova Europa', kazao je Kamile Junokaite iz litvanske turističke agencije.

'Ovaj dio svijeta nova je turistička destinacija za naše klijente', smatra organizoator sajma William H. Coleman.

A klijenti dolaze iz država Sjeverne i Južne Amerike. Na burzu je stiglo više od 150 sudionika. 'Kupci i promotori imaju sastanke, jedan na jedan, a nakon 15 minuta, kupac odlazi na drugi štand, na drugi razgovor', dodao je Coleman.

Dok jedni otkrivaju nova tržišta, dubrovački turistički čelnici traže način za produženje sezone. 'Treba ocijeniti koji je realni interes, koji su realni zahjevi kako bi zimi pokušali dobiti neke nove linije. Mislim da bi iz tih zemalja postojao interes za onaj drugi dio godine', smatra bivša ministrica turizma Pave Župan Rusković. Zimski turisti očekuju se ponajviše iz Francuske i Velike Britanije. A aduti za zimu su: 'Kultura je aposolutno broj jedan, i posebno tržište su penzioneri', dodala je.

Turistička burza potrajat će dva dana, kroz koja će se održati više od 500 sastanaka.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene