Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dojiti možete svugdje'

Tridesetak majki na Manduševcu dojilo svoju djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjih nekoliko godina sve češće se govori o dojenju u javnosti. Neki su za, neki protiv. Udruga Roda ponovno u svjetskom tjednu dojenja promovira upravo taj način hranjenja u svim situacijama, pa i u javnosti.

Oni koji su se danas zatekli na Trgu bana Jelačića bili su malo iznenađeni. Mobiteli i fotoaparati brzinom munje vadili su se iz džepova. Tridesetak majki na Manduševcu dojilo je svoju djecu. 'Sve tri cure sam dojila i gdje god smo stigli, kad god su tražile, najjednostavnije je', rekla je majka Ines Ostrihon. Dojiti možete svugdje, na ulici, u parku, u kafiću, poručuju iz udruge Roda. 'Ako vas dojenje drži vezanim za jedno mjesto onda dojenje nije onoliko praktično koliko zaista može biti, a poruka je zapravo da sa dojenim djetetom možete svugdje. Možete ga bilo gdje podojiti, bilo gdje nahraniti i to vam daje puno veću slobodu', kaže Maja Tarle, predsjednica Udruge Rode.

Pročitajte i ovo Rodilište - 2 Što se događa? Niti jedno dijete nije se prošle godine rodilo u sinjskom rodilištu: Gradonačelnik tvrdi kako se ono sustavno uništava s namjerom Ilustracija Kao u Gibinoj pjesmi "Dvije sestre blizanke rođene u ponoć": Pogledajte gdje su se rodile prve hrvatske bebe u novogodišnjoj noći

Mnoge se majke ne ustručavaju dojiti na javnom mjestu. Žele da to bude uobičajen prizor, no nije baš uvijek ugodno. 'Samo pogledi, onako preko nosa malo ljutiti pogledi, ali nije mi nitko nikad ništa ružno rekao', kazala je Renata Milat. A i građani su podijeljeni. Jednima je to najprirodnije, drugi su pomalo zgroženi. 'Sigurno da je normalno, samo malo da prekriju sisu.' 'Čudno je, nije prikladno za javnost.' 'Pa što je, to nego najnormalnija stvar. Što bi majka s djetetom se trebala skrivati negdje?', 'To je intima, i jednostavno to nije lijepo vidjeti', reakcije su građana. Lijepo ili ne, činjenica je da je dojenje zdravo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene