Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čiji je propust?

Tragedija u Benkovcu: 'Svi reagiraju tek kad se nešto dogodi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Svi masakri imaju svoju najavu i kulminiraju ubojstvom. Nitko ništa ne reagira' kaže Gvozdanović.

Zbog benkovačke tragedije, dvostrukog ubojstva i samoubojstva, zadarska policija pokrenula je internu istragu. Žele utvrditi propuste u svojim redovima.

Pročitajte i ovo Sindikat je podignuo kaznenu prijavu protiv Tomislava Bulića, gradonačelnika Benkovca Nepoštovanje sudske presude Sindikat podnio kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Benkovca: Sve je zakuhao nezakoniti otkaz Ilustracija Kakva tuga Užasna tragedija: Djevojčica je kopala rupu na plaži, a onda se pijesak srušio na nju

Ubijena djevojka ubojicu je samo dan ranije prijavila policiji zbog nasilništva, a nitko nije reagirao. 'Hrvatska praksa jasno pokazuje da svaki put kad se nešto dogodi onda uvijek dušebrižnici se dignu i svi lamentiraju i bit ću slobodan reći, i pametuju o tome. Nitko ne radi ništa na preventivi,' rekao je vještak za oružje Dubravko Gvozdanović. Tako je bilo i danas. 'Policija je u tom slučaju trebala doista učiniti sve, da do ovog tragičnog događaja ne dođe,' rekla je Suzana Kunac iz udruge B.aB.e.

>> Zbog ubojstva u Benkovcu, interna istraga u zadarskoj policiji

'Svi slučajevi velikih masakra, ubojstava imaju svoju genezu. Imaju svoju najavu, imaju svoj početak i naravno kulminiraju ubojstvom. Nitko ništa ne reagira, već svi reagiraju kad se to dogodi,' dodao je Gvozdanović. Policija istražuje je li se zločin mogao spriječiti. 33-godišnjak je imao ilegalno oružje, a bivša djevojka dan ranije prijavila ga je zbog nasilja. 'U tijeku je interni nadzor u policijskoj upravi zadarskoj u kojoj će se vidjeti što je sve poduzeto u konkretnom slučaju,' rekla je Sonja Šimurina iz PU zadarske. 

>> Benkovac: Djevojka prijavila ubojicu, nisu ga našli...

>> Proslava završila tragedijom: Ubio brata i sestru pa presudio sebi

'Često posjećujem Benkovac i siromašne žene. Međutim, to nije naša odgovornost, u slučaju prijetnje na nečiji život osoba mora nazvati policiju. Ne udrugu, jer udruga nema ovlast da bi mogla reagirati u takvom konkretnom slučaju,' rekla je Kunac. I dok se svi pozivaju da nemaju ovlasti i prebacuju odgovornost, nitko, baš nitko od udruga nije ponudio psihološku pomoć djevojci koja je s 22 godine bila razvedena, živjela u siromašnom kraju poput Benkovca, radila kao konobarica i jedva spajala kraj s krajem. Sad kad se dogodila tragedija za obitelj Kamber je kasno, njihovu kćer i sina više nitko ne može vratiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene