Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasan trend

''Epidemija teških ozljeda'': Zbog selfija u posljednjih sedam mjeseci stradalo šestero djece

Fotografiranje završilo tragedijom (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Fotografiranje završilo tragedijom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Fotografiranje završilo tragedijom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Fotografiranje završilo tragedijom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Fotografiranje završilo tragedijom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Fotografiranje završilo tragedijom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Fotografiranje završilo tragedijom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Istražitelji još uvijek slažu mozaik tragedije na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru. U želji za što boljom fotografijom, mladić se popeo na vagon te je doživio strujni udar. Šokantne brojke dolaze i iz zagrebačke Klaićeve bolnice. Fotografirajući se, u posljednjih sedam mjeseci stradalo je šestero djece.

Želja za što boljom fotografijom jučer je u smrt odvela 14-godišnjeg Zagrepčanina. Stradao je od strujnog udara kada je vjerojatno rukama dodirnuo željezničke strujne vodove.

Pročitajte i ovo Požar u istanbulskom noćnom klubu U centru Istanbula VIDEO Užas u noćnom klubu: U strašnom požaru poginulo 29 ljudi, pet osoba privedeno Zoran Maršić, predsjednik Sindikata željezničara Hrvatske Liječnici mu se bore za život Nastradali dječak iz Slavonskog Broda u induciranoj komi, željezničari upozoravaju: "Samo zamislite što se događa..."

"Zaprimili smo dojavu građana da se neke osobe nalaze na Zapadnom kolodvoru Zagreb. Nepoznati mlađi muškarac popeo se na teretni vagon i uslijed strujnog udara nažalost preminuo", govori Zlatko Ancić iz policijske uprave zagrebačke.

Nesreće uzrokovane strujnim udarom na hrvatskim prugama najčešće se događaju zbog penjanja na vagone. Iz HŽ infrastrukture pozivaju na dodatan oprez.

"Vi čak ne morate dodirnuti žicu, zona opasnosti je dva metra od žice", govori Nikola Ljuban iz HŽ Infrastrukture.

One koji i prežive udar od 25 tisuća volti najčešće očekuje dug i težak oporavak.

Fotografiranje završilo tragedijom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Fotografiranje završilo tragedijom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

"Počinje bitka za život koja onda traje mjesecima jer su ti pacijenti izloženi teškim infekcijama i učestalim sepsama, mjesecima su i dalje u nekom obliku teške infekcije", objasnio je Zoran Bahtijarević, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

U posljednjih deset godina na prugama diljem Hrvatske stradalo je 28 osoba, od čega šest smrtno. Poražavajući je podatak kako je prosjek stradalih na prugama diljem Hrvatske manji od 17 godina.

Porast crne statistike bilježe i u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici. U posljednjih sedam mjeseci ovo je četvrti slučaj stradanja zbog selfija.

"Rekao bih da imamo epidemiju teških ozljeda kao posljedicu potrebe ili želje da se na selfijima ispadne sve bolje", istaknuo je Zoran Bahtijarević, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Stoga valja imati na umu da bi na prvom mjestu trebala biti sigurnost, a nikako dobra fotografija, jer 25 tisuća volti na ljudskom tijelu ostavlja trajne posljedice.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene