Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u HDZ-u

Tolušić odustao od kandidature za predsjednika HDZ-a, podržat će Plenkovića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na putu do vrha HDZ-a europarlamentarac Andrej Plenković ima sve manje mogućih suparnika. Od kandidature je, neslužbeno doznajemo, odustao ministar regionalnog razvoja Tomislav Tolušić. Ostali još razmišljaju, a konačnu odluku donijet će uskoro.

Tomislav Tolušić navodno je odustao od utrke za šefa HDZ-a. Iz krugova bliskih njemu doznajemo da bi Tolušić trebao podržati Andreja Plenkovića, koji se jučer na prijemu kod predsjednice pojavio s Milijanom Brkićem.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac Pregovori i razgovori Pupovac: "O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi – SDSS" Dario Hrebak, Predrag Štromar, Veselko Gabričević Utrka s vremenom Stari partneri nisu iznevjerili Plenkovića: "Dao nam je garancije. DP se ne može zaobići"

'Gospodin Plenković i ja smo prijatelji, članovi HDZ-a i ne vidim što bi u tome bilo čudno. Moju potporu ima svaki kandidat HDZ-a koji će HDZ osnažiti, ujediniti, integrirati... koji će na predstojećim parlamentarnim izborima dovesti HDZ do pobjede', kazao je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić.

Plenković je zasad jedini kandidat. Lobira na sve strane. I očekuje potporu u stranci. Na pitanje vidi li se da usko surađuje s Milijanom Brkićem Plenković je kazao: 'Naravno da ćemo surađivati, surađivali smo i do sada'.

Hoće li ući u utrku još razmišljaju Ivana Maletić, Darko Milinović, za kojeg lički HDZ već skuplja potpise, ali i Zlatko Hasanbegović. I Milijan Brkić tajnovit je oko vlastite kandidature.

Ambicije i izbori bit će tema i sutrašnjeg predsjedništva HDZ-a.

'Ja sam siguran da će se donijeti jedna mudra odluka. Siguran sam da će se odabrati kandidat koji će u jednom 'face to face' sučeljavanju biti jači i kompetentniji od Zorana Milanovića', najavio je potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat.

Jedan ili više kandidata - do 6. srpnja treba prikupiti najmanje 5.000 potpisa članova HDZ-a. Prvi krug izbora je 17. srpnja. Bude li drugog - bit će tjedan dana kasnije.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene