453321
453321
453321
453321
453321

"Naravno da je MOL-u u interesu da se zatvori sisačka rafinerija"

  • , 12.10.2016., 13:41
  • Autor:
  • komentara

Tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić izjavio je u srijedu da je MOL-u u interesu zatvaranje sisačke rafinerije, no da je slika drugačija kada se gledaju interesi Hrvatske i Ine.

 
 
 
 
Tomislav Panenić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Tomislav Panenić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Uoči sjednice Vlade, Tomislava Panenića su novinari pitali za komentar jučerašnjeg priopćenja MOL-a u povodu transporta 600 tona sirove nafte s hrvatskih naftnih polja na preradu u riječku umjesto u sisačku rafineriju. U njemu je mađarska kompanija izrazila potporu menadžmentu Ine u nastojanjima da, kako se navodi, osigura fleksibilnost domaće prerade nafte i jača sigurnost opskrbe, kao i da optimizira imovinu Ine te minimizira njezine gubitke.

"Naravno da je MOL-u u interesu da se zatvori (sisačka) rafinerija. Njima ne treba, a gledajući interes Hrvatske i Ine kao vertikalno integrirane kompanije, onda bih rekao da je slika drugačija", kazao je Panenić.

Na pitanje hoće li njegov nasljednik u resoru gospodarstva i energetike biti zadovoljan ostavljenim, odgovorio je da hoće. "Sigurno da će biti zadovoljan. Ima posla na pretek, to je dobro i neće biti nikome dosadno. Ako se gleda i gospodarstvo i energetika, ima u oba sektora još cijeli niz problema koje treba rješavati i vrlo su aktualne problematike o kojima se tamo radi", rekao je.

Ocijenio je i da ima smisla razdvajanje energetike i gospodarstva. "Energetika je po veličini i broju aktivnosti sigurno ministarstvo samo za sebe. Prema tome, mislim da će biti opsežan posao u novom Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, izjavio je. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se