Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko o 'krađi mandata'

'Vjerujem da će DORH temeljito odraditi posao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko objavio je u ponedjeljak navečer na svom Facebook profilu kako podržava brzu reakciju Državnog izbornog povjerenstva (DIP) na njegovu izjavu o mogućoj krađi mandata na prošlim parlamentarnim izborima.

'Drago mi je što se Državno izborno povjerenstvo brzo oglasilo nakon što sam izrazio zabrinutost zbog saznanja o mogućoj krađi mandata na prošlim izborima. Već sama činjenica što DIP nije otklonio svaku sumnju u mogućnost da je došlo do izborne krađe puno govori', navodi Karamarko.

Pročitajte i ovo Državno izborno povjerenstvo Parlamentarni izbori 2024. Istekao rok za kandidature, nakon objave lista i službeno počinje kampanja: U subotu će se održati važan sastanak, tema je Milanović Ilustracija Mala škola izbora Što je Državno izborno povjerenstvo i koja je njegova uloga?

Vjeruje da će Državno odvjetništvo temeljito odraditi svoj posao, istražiti tko, kako i zašto je zapošljavan u tvrtku Apis, razjasniti nelogičnosti u obradi rezultata s nekih biračkih mjesta i o svemu obavijestiti javnost.

'Onima koji su bili začuđeni što reagiram na krađu iako je HDZ pobjednik izbora želim poručiti da meni i ovoj Vladi nije važno samo to da obnašamo vlast, kao našim prethodnicima, nego želimo živjeti u pravnoj državi u kojoj je izborna demokracija svetinja s kojom se nitko ne smije poigravati', stoji u poruci.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) priopćilo je u ponedjeljak kako izjava prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka (HDZ) o postojanju indicija o krađi zastupničkih mandata upućuje na sumnju u pravilnost izbornih rezultata, radi čega će DIP podnijeti Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog mogućeg počinjenja kaznenog djela izborne prijevare.

APIS je u ponedjeljak opovrgnuo Karamarkove tvrdnje da je ta tvrtka imala potpuni nadzor nad prebrojavanjem glasova na parlamentarnim izborima. 'APIS se ne bavi brojanjem glasova niti sastavljanjem zapisnika o radu biračkih odbora, nego je zadužen za tehničku realizaciju provedbe izbora', ističu u APIS-u.(Hina)

 

[PODRŽAVAM REAKCIJU DIP-a] Drago mi je što se Državno izborno povjerenstvo brzo oglasilo nakon što sam izrazio...

Posted by Tomislav Karamarko on Monday, January 25, 2016

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene