Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jačaju pripreme za realizaciju

Karamarko i Yee: LNG terminal na krku je hrvatsko-američki strateški interes

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potpredsjednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko i zamjenik pomoćnika američkog državnog tajnika za europske i euroazijske poslove Hoyt Yee potvrdili su u utorak da je projekt LNG terminala na Krku od strateškog interesa za hrvatsko-američku suradnju, priopćeno je iz vlade i rečeno da je Hrvatska odlučna pojačati pripreme za njegovu realizaciju.

U srdačnom i sadržajnom razgovoru u Zagrebu potvrđeno je da Hrvatska i SAD žele produbiti suradnju na svim područjima, osobito kad se radi o gospodarskoj i znanstvenoj suradnji, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Terminal u Omišlju - 2 janaf i LNG terminal Krk postaje jedna od važnijih točaka na karti Europe: "Hrvatska je tu da bi osigurala opskrbu naftom Mađarskoj, ali i drugim zemljama EU-a"

"Obostrano je zaključeno da je projekt LNG terminala na Krku od strateškog interesa za hrvatsko-američku gospodarsku suradnju", stoji u priopćenju.

Projekt LNG terminala za ukapljeni plin je posebno značajan za energetsku sigurnost "Hrvatske, kao i Europske unije, pa je Hrvatska odlučna intenzivirati pripreme za njegovu realizaciju, potvrđeno je na sastanku", kaže se u priopćenju.

Petrov se zasebno sastao s Yeeom

Potpredsjednik hrvatske vlade Božo Petrov sastao se u utorak sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Sjedinjenih Država Hoytom Yeeom, priopćeno je iz vladina ureda za odnose s javnošću.

Uz već dobru postojeću suradnju na svim područjima, naročito u okviru NATO-a, sugovornike su najviše zanimale mogućnosti produbljivanja znanstvene i gospodarske suradnje između Hrvatske i SAD-a.

Što se tiče suradnje na području energetike, istaknuta je strateška važnost izgradnje LNG terminala na otoku Krku, dodaje se u tekstu priopćenja.

Petrov i Yee razgovarali su i o stanju u široj regiji, posebno Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Hrvatska strana je izrazila spremnost da i dalje bude faktor stabilnosti i glavni zagovornik europske integracije svojih susjeda, stoji u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene