Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Riješenje-investicije!

'HDZ ne bi nikada prodavao državnu imovinu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko tvrdi da je HDZ bolji od sadašnje koalicije. No tko su ti ljudi koji bi ekonomski provodili njegov program koji se svaki dan mijenja. Prvo se pričalo o neovisnim stručnjacima, pa onda o HDZ-ovim kadrovima. Sada se spominju i strani stručnjaci kao Karamarkovi savjetnici. To su imena, no oko programa još je puno nepoznanica.

HDZ još nije odlučio želi li imati ekonomsku politiku kao osam godina na vlasti ili provoditi politiku konzervativnih stranaka. To je mala jeftina dražba i prodaja svega što dražbi ne treba.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Domagoj Milošević tvrdi da HDZ ima aleternativu gospodarskoj politici Vlade. 'Umjesto porezne represije koju provodi Vlada, porezno rasterećenje je ono što je užasno bitna iskrena i transparentna podrška privatnom sektoru', kaže saborski zastupnik, Domagoj Milošević.

Milošević objašnjava da HDZ neće prodavati državnu imovinu. 'Umjesto toga, naravno, potrebne su investicije. Najbolji primjer možda je u protekle dvije-tri godine Zračna luka Zagreb. Godinu i pol dana ima od kada je potpisan ugovor, a ništa se ne događa', govori Milošević.

>> Karamarko: HDZ se sprema za parlamentarnu pobjedu

Neslužbeno se u medijima zavrtjela i najava da će HDZ za savjetnike uzeti stručnjaka Josea Pineru koji bio ministar u Vladi čileanskog vođe Augusta Pinocheta te britanskog konzervativca Robbina Harrisa koji je bio suradnik Margaret Tacher. Ipak, vrh stranke to nije potvrdio.

'Vjerujte, u krakom roku bi sastavili kvalitetniju Vladu od njih. Ne bi došli na vlast i djelili ratni plijen. U konačnici, iskusniji sam od njih', objašnjava predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko.

HDZ za sada nije izašao sa konkretnim gospodarskim programom. Karamarko kaže da program postoji i da se dorađuje te da je njegovo otkrivanje pitanje političke taktike.
'Sve mjere bit će usmjerene u povećanje ekonomke aktivnosti i mijenjanje strukture nacionalnog gospodarstva i osnaživanje fiskalnog kapaciteta države. To će se najučinkovitije postići selektivnom poreznom i kreditno monetarnom politikom, kaže saborski zastupnik, Goran Marić.

HDZ je za sada puno konkretniji u onome što drži da je pogrešna politika Vlade nego u onome na koji bi točno način ostvario gospodarski rast.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene