Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tomašić o glasovanju:

'I cajke bi mogle dobiti mandat samo zato jer su poznate'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ova inicijativa natjerat će dvije velike stranke da konačno na dnevni red uvrste prijedlog izbornog zakona, smatra Tomašić.

'Referendum inicijative 'U ime obitelji' sam potpisala, ali o tom bi se pitanju trebalo odlučivati u parlamentu. Preferencijalno glasovanje treba definirati, jer bi u suprotnom i cajke mogle dobiti mandat samo zato što su poznate, dok kvalitetni pojedinci ne bi imali šanse. Ne slažem se sa svim, za predizborno koaliranje jesam, ali postizborno ne. Ipak, ova inicijativa natjerat će dvije velike stranke da konačno na dnevni red uvrste prijedlog izbornog zakona', rekla je danas u Sisku Ruža Tomašić koja je kao predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević došla dati podršku kandidatima svoje stranke uoči nedjeljnih prijevremenih izbora za sisačko-moslavačkog župana.

Pročitajte i ovo Švicarska na referendumu izglasala 13. mirovinu Važan korak za Švicarsku Izglasali uvođenje 13. mirovine: "Ovaj korak je velika prekretnica" Ilustracija U subotu Umirovljenici traže 13. mirovinu: O njihovu zahtjevu glasat će se na referendumu, hoće li tim putem i Hrvatska?

Tomašić: Milanovićev put u SAD bit će još jedan fijasko

Dodala je da sadašnja D'Hondtova metoda raspodjele glasova ide u prilog HDZ-u i SDP-u jer su i jedni i drugi imali vremena mijenjati izborni zakon. Da su dvije najveće stranke ujedno najodgovornije za loše gospodarsko stanje u Sisačko-moslavačkoj smatra i kandidat za župana, Starčevićevac Veljko Novak, zbog čega, ističe, nisu u koaliciji s HDZ-om uz bok kandidatu Ivi Žiniću.

'Sukoba nije bilo, odlučili smo ići samostalno s vlastitim programom kojeg smatramo kvalitetnijim. Nudimo treću opciju koja nije odgovorna za nagomilane probleme i viziju kako ova županija treba izgledati', kazao je Novak. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene